Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

N.Λυγερός: Μεγάλη ευκαιρία για την Ιεράπετρα η αξιοποίηση των θαλάσσιων κοιτασμάτων

Στην Ιεράπετρα θα βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Λυγερός ο οποίος είναι, στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας.


Ο κ. Λυγερός, απόψε στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει μια ομιλία για το θέμα της ΑΟΖ και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ιεράπετρα στο κομμάτι της ενεργειακής εκμετάλλευσης των θαλάσσιων οικοπέδων, με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό να τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς.
Με την ευκαιρία αυτή, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι έδωσε μια πρώτη εικόνα τόσο για τα θέματα της ομιλίας του αλλά και γενικότερα για όσες εξελίξεις φαίνεται να έρχονται στην Κρήτη.
Όπως είπε η εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπέδων από την κοινοπραξία εταιριών που έχει παρει το πράσινο φως για τις πρώτες διευρενητικές γεωτρήσεις, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιεράπετρα και όλη την Κρήτη συνολικά αφού θα δώσει ώθηση στην βελτίωση των υποδομών στο νησί, ώστε να εξυπηρετήσουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες αλλά θα φέρει και έσοδα, με το 5% των κερδών να πηγαίνει στην Περιφέρεια, ενώ όπως έγινε και στην Κύπρο θα υπάρξει μπόνους ακόμα και με τις πρώτες υπογραφές των συμβάσεων.
Ο ίδιος θεωρεί πως οι Δήμοι που πρόκειται να εμπλακούν άμεσα στις διαδικασίες πρέπει να έχουν σωστή ενημέρωση για αυτά τα θέματα και πρέπει να δημιουργήσουν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Αυτό είναι κάτι που αφορά
Είναι σίγουρο, όπως τόνισε ο ίδιος, πως από εδώ και πέρα τα πράγματα θα κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης τα οποία μάλιστα φαίνεται πως έχουν πιο δυναμικά κοιτάσματα σε σχέση με αυτά του Ιονίου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας