Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μπεράτι Πισκοκεφάλου

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μπεράτι της Ενορίας Πισκοκεφάλου Σητείας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε από καρδίας και με απλό λόγο για στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος, εστιάζοντας την ομιλία του στη μυστική σχέση και οικειότητα των πιστών με τη Μεγάλη Μάνα όλου του κόσμου, στην οποία καταφεύγουν για να αποθέσουν τους καημούς, τις θλίψεις, και τα καθημερινά προβλήματά τους, ζητώντας Της την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Όπως επεσήμανε η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί το καταφύγιο των χριστιανών, καθώς με τις πρεσβείες Της προς τον μονογενή Υιό Της, τον Κύριον μας Ιησού Χριστού μεσιτεύει ακατάπαυστα «υπέρ πάσης ψυχής θλιβομένης τε και καταπονουμένης», ευχήθηκε δε σε όλους την προστασία, τη σκέπη και τη βοήθεια της Παναγίας.
Στην ακολουθία, που έλαβαν μέρος εκτός από τον Εφημέριο της Ενορίας π. Αντώνιο Μεταξάκη, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Νικολίτσης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Βιέννης της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας, καθώς και ο πρώην Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. Εμμανουήλ Τζαννιδάκης, παρέστησαν πολλοί ενορίτες και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας