Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Παραμένει μετέωρος ο ΒΟΑΚ στο Ν. Λασιθίου

Την διχοτόμηση της Κρήτης με το έργο του ΒΟΑΚ επιβεβαίωσε χθες με τον πιο επίσημο τρόπο, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Πρόκειται για την δυσμενέστερη εξέλιξη που μπορούσε να υπάρχει για το νομό Λασιθίου, επαληθεύοντας τα ρεπορτάζ του τελευταίου χρονικού διαστήματος που κατέγραφαν την κυβερνητική πολιτική απόφαση να προχωρήσει ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως το Ηράκλειο και να παραμείνει μετέωρο το κομμάτι που αφορά το νομό Λασιθίου.
Αυτό συμβαίνει γιατί η χρηματοδότηση που φέρεται να διατίθεται από την Ε.τ.ΕΠ. είναι συγκεκριμένη και με βάση αυτήν έχει σχεδιαστεί να προχωρήσει το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, κάτι που δεν ανέτρεψε χθες με τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας αλλά περιορίστηκε να πει πως ο Υπουργός αναζητά χρήματα και για το Λασίθι.
Αφού είπε πως το έργο το παίρνει πάνω του «ο ίδιος ο Υπουργός ο Χρήστος Σπίρτζης», ο οποίος «έχει επιληφθεί μέσω των συζητήσεων που κάνει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και μέσα από την αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων που πρέπει να υπάρχουν σε ένα έργο παραχώρησης», το νέο πολιτικό στοιχείο που έδωσε είναι πως χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια για «να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο και στο νομό Λασιθίου». Αυτό σημαίνει πως στο υπουργείο ξέρουν πως δεν επαρκούν τα χρήματα, αλλά θέλουν να κερδίσουν χρόνο, αφού δεν διαφαίνονται πιθανοί χρηματοδότες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας