Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Δεν έγινε ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής λόγω έλλειψης απαρτίας

Ελλείψει απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας που είχε μοναδικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2016.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφού δίνεται η ευκαιρία στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή να αναφερθεί αναλυτικά στα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους και φυσικά στους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και στον κάθε πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να εκφράσει άποψη, να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει με το έργο της Δημοτικής Αρχής, να το επικροτήσει ή να το απορρίψει, να ασκήσει κριτική ή να καταθέσει προτάσεις. Δίνεται δε η ευκαιρία -θεωρητικά τουλάχιστον- να διαμορφωθεί ένας συλλογικός σχεδιασμός με την συμβολή αρχών και πολιτών.
Η μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης της Δευτέρας οφείλεται προφανώς σε αρκετούς λόγους. Οι λιγοστοί παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι μετά από περίπου τρία τέταρτα αναμονής αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση ούτε καν συμπλήρωσης απαρτίας για να διεξαχθεί η συνεδρίαση. Η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους. Διάφορες ερμηνείες ακούστηκαν σε «πηγαδάκια»: Κακή οργάνωση από την πλευρά του Προεδρείου και της Δημοτικής Αρχής, που αποδόθηκε σε υποβάθμιση της όλης διαδικασίας, λάθος χρόνος και ώρα (μία ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με πολλή ζέστη και στις 6 το απόγευμα), υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των πολιτών γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και εξ αιτίας των προβλημάτων και της απογοήτευσης που βιώνουν καθημερινά από την επικρατούσα σε γενικότερο επίπεδο κατάσταση.
Ευτυχώς κοινή συνισταμένη όλων των παρατηρήσεων ήταν ότι ευθύνες έχουν όλοι, η Δημοτική Αρχή, η Αντιπολίτευση, οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, φορέων και συλλογικοτήτων του τόπου καθώς και οι πολίτες στη λογική της μη χρήσης του δικαιώματος που έχουν να εκφέρουν δημόσια και υπεύθυνα την άποψή τους για θέματα που αφορούν τον τόπο τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας