Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Συνάντηση με την βιολιστική παράδοση και τα παραδοσιακά τραγούδια της Σητείας

Θερμής ανταπόκρισης έτυχε η συνάντηση με την βιολιστική παράδοση και τα τραγούδια της περιοχής της Σητείας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας με την στήριξη του Δήμου και του ΔΟΚΑΣ και πραγματοποιήθηκε στο άλσος Χλουβεράκη στα Κόκκινα. Τα έσοδά διετέθησαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας με σκοπό τη στήριξη του Νοσοκομείου Σητείας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η νέα δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Φραγκούλη με τίτλο «Τα Στειακά». Ο χώρος του άλσους υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού πλημμύρισε το βράδυ της Κυριακής με τους ήχους ποιοτικής κρητικής μουσικής.
Την παρουσίαση του νέου ηχογραφήματος του Μανώλη Φραγκούλη ανέλαβε – με έναν μοναδικό, θαυμάσιο τρόπο – η Φιλόλογος κ. Κατερίνα Ζερβάκη. Δεν έκρυψε δε τον θαυμασμό και την συγκίνηση που νιώθει, όπως και ο κάθε Σητειακός, όπως τόνισε, στα ακούσματα της μουσικής του. Αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του Μανώλη Φραγκούλη στη μουσική παράδοση της Ανατολικής Κρήτης και της Σητείας ειδικότερα και μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την από φύση ευγένεια, την επιστημοσύνη, την παιδεία, του ανθρώπου, διακεκριμένου ιατρού και εξαιρετικού καλλιτέχνη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας