Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μηνύματα αγάπης από τα παιδιά

Λένε ότι τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας είναι τα… απλά. Όσα κάνουμε όχι επειδή είθισται ή επιβάλλεται, αλλά απλά γιατί έτσι νιώθουμε. Χωρίς να κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια, μαθηματικούς προγραμματισμούς ή να θέτουμε «υψηλούς» στόχους. Απλά γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε όμορφα πράγματα, για εμάς, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους γύρω μας.

Κάπως έτσι κάποια παιδιά είχαν πρόσφατα μία απλή, αλλά εξαιρετική ιδέα. Να δημιουργήσουν ένα παζάρι με δικά τους αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, όλα σε πολύ καλή κατάσταση, να τα διαθέσουν προς πώληση και με τα έσοδα που θα συγκέντρωναν να αγοράσουν τρόφιμα και να τα προσφέρουν στα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία της Σητείας για να βοηθήσουν άλλα παιδιά και γενικότερα συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Και πράγματι αυτό έγινε. Απλά και γρήγορα η ιδέα έγινε πράξη. Δέκα παιδιά ηλικίας 3 έως 11 χρόνων -παιδιά των ενεργών μελών του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας βιώνοντας και κατανοώντας την σπουδαιότητα της προσφοράς μέσα από την συνεχή εθελοντική δράση των οικογενειών τους εδώ και αρκετά χρόνια, μέσα από το Σύλλογο- ενεργοποιήθηκαν και έστειλαν με μια απλή κίνησή τους σημαντικά μηνύματα. Προσφοράς, ελπίδας, αλληλεγγύης και κυρίως αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Το παζάρι πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας. Περισσότερα από τα 2/3 των αντικειμένων των παιδιών πωλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Με τα χρήματα αυτά τις τελευταίες ημέρες τα ίδια τα παιδιά -και κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων- επισκέφθηκαν S/M της πόλης κι αγόρασαν με χαρά κι ενθουσιασμό, τρόφιμα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, τοματοπολτούς κι άλλα.
Στην συνέχεια και πάλι τα ίδια τα παιδιά τα τοποθέτησαν με προσοχή στα ράφια των Κοινωνικών Παντοπωλείων με την ευχή να έρθει μία ημέρα που να μην χρειάζεται να λειτουργούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, άρα δεν θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση συνάνθρωποι μας. Μέχρι όμως να έρθει αυτή η μέρα θα πρέπει όλοι, όπως είπαν. να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην στερούνται παιδιά, αλλά κι ενήλικες βασικά πράγματα, όπως την τροφή. Και κυρίως για να νιώθουν ότι σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν, υπάρχουν άνθρωποι, μικρά παιδιά που τους σκέφτονται, που νοιάζονται για εκείνους. Κι -ως γνωστόν- όταν νιώθεις ότι μοιράζεσαι ένα πρόβλημα, αυτόματα χάνεται μέρος της ύπαρξης του.
Και ποιός ξέρει άλλωστε, μπορεί μία απλή πράξη κάποιων παιδιών σε μία μικρή πόλη, όπως τη Σητεία, να λάβει στο μέλλον μεγαλύτερες διαστάσεις, να «υιοθετηθεί» από περισσότερα παιδιά για παράδειγμα και να αποτελέσει κίνητρο προσφοράς από και για περισσότερους ανθρώπους! Έτσι, απλά!
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας