Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Οι πολίτες της Σητείας μπορούν να κάνουν τις υποδείξεις τους

Συντάχθηκε η Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων δημοτών και κατοίκων του Δήμου Σητείας, «ένα σημαντικό και χρηστικό εργαλείο ενημέρωσης για τους πολίτες», όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαντζανάκης.

Στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας και των όσων προβλέπει ο «Καλλικράτης», η Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελούν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην σύσταση της Χάρτας. Η τελευταία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον πολίτη επιθυμεί να κάνει σχετικές υποδείξεις και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης της.
Η Χάρτα δικαιωμάτων αποτυπώνει τον οργανισμό του Δήμου, τις υποχρεώσεις του έναντι του δημότη και αποσκοπεί στην συγκροτημένη ενημέρωσή του.
«Μέσω αυτού μπορεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του και πώς μπορεί να τα διεκδικήσει. Περιγράφεται λοιπόν η δομή και η οργάνωση του Δήμου, τα νομικά πρόσωπα και οι υπηρεσίες που μπορεί να απευθύνεται για κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Επίσης ο τρόπος επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι διοικητικές συνέπειες για τις υπηρεσίες, στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και οι χρονικές προθεσμίες ανταπόκρισης τους προς τους πολίτες. Αλλά και το ωράριο λειτουργίας -ημέρες και ώρες- των υπηρεσιών. Η χάρτα μπορεί να διευκολύνει τη ζωή του δημότη σε ό,τι έχει να κάνει με το Δήμο. Με την ανάρτησή της στο διαδίκτυο θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξέλιξης, προσθήκης νέων δεδομένων ή αφαίρεσης κάποιων. Είναι μία εν δυνάμει διαδικασία η οποία προβλέπεται από διάφορα νομοθετήματα», σημείωσε ο κ. Λαντζανάκης.
Κάλεσε τους δημότες να συνεργαστούν με το Δήμο και συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα εκδοθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου ερωτηματολόγιο για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Χάρτας και την παροχή υποδείξεων για την βελτίωσή της.
«Ελπίζουμε να μπουν όλοι στον κόπο να αφιερώσουν λίγο χρόνο για την συμπλήρωση του γιατί ο σωστός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας