Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

«Αγαπάμε και προστατεύομε τα ζώα»

Με σκοπό την συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και κυρίως την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων αρχών και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας στην διάρκεια της οποία τέθηκε το θέμα που αφορά την ευζωία των ζώων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γεώργιος Παττακός, ο Υποδιοικητής του Α/Τ Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, από το Δασαρχείο η κ. Ελένη Μαρούδη και από την πλευρά του Φιλοζωικού Συλλόγου οι κυρίες Δέσποινα Κουνελάκη και Δέσποινα Λαντζανάκη.
Με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Ανδρέας Μουτάκης ανέφερε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για την εφαρμογή του σχετικού νόμου που περιλαμβάνει τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος σε όλα τα ζώα αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείριση τους, ώστε να μην πονούν και να υποφέρουν και γενικά σε ότι αφορά την μέριμνα για τον σεβασμό της ύπαρξης τους.
Βάσει του νόμου εξάλλου συνιστούν αδίκημα – προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ και φυλάκιση από 1 έως 5 έτη – ανθρώπινες ενέργειες και συμπεριφορές προς τα ζώα που μεταξύ άλλων σχετίζονται με χορήγηση κατάλληλης για το είδος τροφής και νερού, την παραμονή τους σε χώρο που πρέπει να είναι στεγνός, καθαρός, προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και χωρίς να διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα (μεταλλικές κατασκευές, ντεπόζιτα, βαρέλια). Επίσης θα πρέπει να παρέχεται φροντίδα και ιατρική περίθαλψη (υποχρεωτικός εμβολιασμός, βιβλιάριο υγείας, σήμανση – μικροτσίπ κλπ.) ενώ εννοείται ότι απαγορεύεται η εγκατάλειψη ζώου.
«Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική», υπογράμμισε ο κ. Μουτάκης αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης. «Εκείνο που όλοι επισημάναμε ήταν η ανάγκη καλής συνεργασίας με σκοπό την ευζωία των ζώων και την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι βάση των δεδομένων και κυρίως από την πλευρά του Δήμου καταγράφεται μείωση της έντασης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Σητείας το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτι που είναι σημαντικό όμως χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τους πολίτες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας