Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Έκθεση φωτογραφίας: «Αναλογικοί Άνθρωποι σε έναν ψηφιακό κόσμο»

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση αναλογικής φωτογραφίας «Αναλογικοί Άνθρωποι σε έναν ψηφιακό κόσμο» φιλοξενείται αυτές τις μέρες στον ανοικτό χώρο της ατμοσφαιρικής αυλής του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Σητείας.

Την έκθεση, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή το απόγευμα, οργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 7- 9.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ήδη αρκετοί ενήλικες, αλλά και πολλά παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση, εντυπωσιάζονται τόσο από τις φωτογραφίες, όσο κι από την διαδικασία της αναλογικής φωτογραφίας.
Τους ενημερώνουν οι εκθέτες κ. Hansueli Trachsel από την Ελβετία, Γιώργος Ναβροζίδης και Γιώργος Βασιλειάδης, κάτοικοι και οι τρεις της περιοχής της Σητείας.
Οι κ.Trachsel και Ναβροζίδης εστιάζουν στο ασπρόμαυρο φιλμ -η εμφάνιση των φωτογραφιών γίνεται με δικά τους μέσα- και εκθέτουν φωτογραφίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και την χρήση αναλογικών μέσων.
Ο κ. Βασιλειάδης χρησιμοποιεί το έγχρωμο θετικό φιλμ slate, πάνω στο οποίο ζωγραφίζει ή κάνει άλλες τροποποιήσεις δημιουργώντας «κάτι επιπλέον» προσθέτοντας στην φωτογραφία στοιχεία «δια χειρός». Η συγκεκριμένη παρουσίαση πραγματοποιείται με προτζέκτορα σε σκοτεινό περιβάλλον.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας