Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη Ρίζας Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας

Το απόγευμα της Tρίτης 8 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, γνωστό ως Παναγία η Γαλατοκτισμένη, στον οικισμό Ρίζα Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλειο του ναού, απ’ όπου και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για το πάνσεπτο πρόσωπο της Θεομήτορος.
Όπως υπογράμμισε την ευλογημένη και ιδιαίτερα κατανυκτική αυτή περίοδο του Δεκαπενταύγουστου με τις Ιερές Παρακλήσεις ευχαριστούμε και παρακαλούμε τη Μητέρα του Κυρίου μας και όλου του κόσμου για την ακατάπαυστη πρεσβεία και παράκλησή Της ενώπιον του θρόνου του Μονογενούς Υιού Της και Θεού μας Ιησού Χριστού. Παράλληλα τις καταθέτουμε τους πόνους και τις αγωνίες μας, τις θλίψεις και δοκιμασίες μας, τους πειρασμούς αλλά και τις προσδοκίες μας, επειδή γνωρίζουμε ότι  είναι η «ελπίς των απελπισμένων και τη βοήθεια των πολεμουμένων» και το αιώνιο καταφύγιο των πιστών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων μας να μας σκέπει με την ακαταίσχυντη προστασία και την αμετάθετη ελπίδα Της.
Στην ακολουθία, που έψαλε χορός με επικεφαλής τον ιεροψάλτη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Παπαδάκη, εκτός από τους πιστούς που «δεκαπεντίζουν» αυτήν την περίοδο στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη, παρέστησαν προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας