Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

"Μάστιγα" οι πνιγμοί στις θάλασσες της Κρήτης

ΠΝΙΓΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΝΙΓΜΟΙΣε "μάστιγα" έχουν εξελιχθεί οι θάνατοι των συνανθρώπων μας, οι οποίοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στις παραλίες, αλλά και στις... πισίνες του νησιού μας.

Χθες, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας βρήκε τραγικό τέλος την ώρα που απολάμβανε το μπάνιο του σε παραλία της Κρήτης.
Ο λόγος για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε σε παραλία του Κουμ Καπί, στα Χανιά. Ο άτυχος άνδρας έγινε άμεσα αντιληπτός από άλλους λουόμενους, οι οποίοι έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο μετέβη τάχιστα ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, για τον άτυχο ηλικιωμένο ήταν ήδη αργά, αφού είχε καταλήξει.
Λίγα μόλις 24ωρα πριν, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας βρήκε το θάνατο σε παραλία της ευρύτερης περιοχής του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια 74χρονη γυναίκα, η οποία μετέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε παραλία της Παλαιόχωρας για να κολυμπήσει. Ειδικότερα, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στη δυτική παραλία της Παχιάς Άμμου, στην Παλαιόχωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έκανε το μπάνιο της και, βγαίνοντας από τη θάλασσα, κατέρρευσε. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ναυαγοσώστης, αλλά και λουόμενοι, οι οποίοι της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Εκεί βρέθηκε λίγες στιγμές αργότερα και ένας γιατρός και συγκεκριμένα ένας καρδιολόγος, ο οποίος βρισκόταν τυχαία πλησίον της εν λόγω παραλίας και ειδοποιήθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Εις μάτην όμως, καθώς η 74χρονη δεν επανήλθε ποτέ...
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στην περιοχή παραλαμβάνοντας την άτυχη γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καντάνου. Στη συνέχεια, η σορός της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Πολλά περιστατικά
Περιστατικά συνανθρώπων μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε κάποια κρητική παραλία - και όχι μόνο - σημειώθηκαν, πάντως, απανωτά και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Δύο εξ αυτών έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, στο Λασίθι κι ένα στο νομό Χανίων.
Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας ηλικιωμένος ελληνικής εθνικότητας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που απολάμβανε το μπάνιο του σε περιοχή του Μακρύ Γιαλού Λασιθίου.
Το συμβάν σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου στον Καλαμοκανιά. Αμέσως κλήθηκε γιατρός της περιοχής, ο οποίος κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρει, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνει.
Στο σημείο έσπευσε λίγο μετά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να συνεχίζουν την προσπάθεια ανάνηψης του άτυχου λουόμενου. Ο τελευταίος διακομίστηκε τελικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Πνίγηκε στην πισίνα
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ο πνιγμός τουρίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Μύρτο της Ιεράπετρας. Ο λόγος για έναν 71χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να πνίγηκε την ώρα που έκανε μπάνιο σε πισίνα ξενοδοχείου, στο οποίο παραθέριζε. Ο 71χρονος εντοπίστηκε από άλλους τουρίστες να πλέει στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε ταχύτατα στην περιοχή. Οι διασώστες έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο τουρίστας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο, για τον άτυχο άνδρα ήταν ήδη αργά.
Τέλος, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου έμελλε να βρει τραγικό θάνατο ένας ακόμη αλλοδαπός που έκανε διακοπές στην Κρήτη. Ο λόγος για έναν 55χρονο άνδρα πολωνικής εθνικότητας, που παραθέριζε σε παραλία του νομού Χανίων.
Ο 55χρονος κολυμπούσε σε παραλία της Αγίας Μαρίνας, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Στην ακτή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον Πολωνό και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, για τον 55χρονο τουρίστα ήταν ήδη πολύ αργά.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας