Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εισαγγελική παρέμβαση για το "σεισμό 9,5 Ρίχτερ" στην Κρήτη

ΛΕΚΚΑΣ - ΣΕΙΜΟΓΡΑΦΟΣ
Την κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε το ψευδές δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο έκανε λόγο για δήθεν σεισμικό «χτύπημα» 9,5 Ρίχτερ (!), το οποίο επίκειται στην Κρήτη τον Αύγουστο.
Με αφορμή το hoax - όπως ονομάζονται οι ψεύτικες ειδήσεις που αναπαράγονται στο διαδίκτυο - η Εισαγγελία Ηρακλείου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,  η οποία θα γίνει από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το επίμαχο δημοσίευμα έκανε λόγο για μελέτη του γνωστού καθηγητή, προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, ο οποίος, ωστόσο, δεν υπάρχει καν!
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας διέψευσε τα προηγούμενα 24ωρα σε αθηναϊκό Μέσο την εν λόγω "είδηση", δηλώνοντας πως αφενός δεν έχει ποτέ συνεργαστεί με το «Λιθουανό σεισμολόγο», αφετέρου πως οι τεκτονικές πλάκες στον ελλαδικό χώρο δεν μπορούν να δώσουν τέτοιου μεγέθους σεισμό.
Εξάλλου, ο Ευθύμιος Λέκκας κάλεσε τους πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους, να είναι πολύ προσεκτικοί στα όσα διαβάζουν και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.
Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας