Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Καβατζώνουν πάρκινγκ με καρέκλες & ξύλα, γέμισαν 4 φορτηγά

ΚΑΒΑΤΖΑ, ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΡΑΧΝΗΜετά τις συστάσεις έρχονται τα... τσουχτερά πρόστιμα! "Παγανιά" στους δρόμους ενάντια στους "πειρατές" του οδοστρώματος, όσους δηλαδή καταλαμβάνουν με το "έτσι θέλω" θέσεις στάθμευσης
τοποθετώντας κάθε λογής αντικείμενα πάνω στην άσφαλτο, ετοιμάζεται να βγει από τα τέλη Αυγούστου η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου. Μόνο που αυτή τη φορά οι εξορμήσεις των δημοτικών αστυνομικών δε θα περιοριστούν σε συστάσεις προς τους παραβάτες, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί το δις εξαμαρτείν θα "πέσουν" και "καμπάνες"! "Καμπάνες" γερές, αφού, βάσει του ΚΟΚ, το σχετικό πρόστιμο για όσους πιάνουν αυθαίρετα θέση στάθμευσης στο δρόμο με οποιοδήποτε εμπόδιο ή αντικείμενο ανέρχεται στα 400 ευρώ!

Το φαινόμενο φυσικά δεν είναι μονάχα ηρακλειώτικο. Οι "καπεταναίοι" έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε όλες τις πόλεις, ακόμα και στα μεγάλα κεφαλοχώρια της Κρήτης...

Από τα Χανιά ως τη Σητεία, οι "πειρατές" του οδοστρώματος, που βλέπουν ως... τσιφλίκι τους το πεζοδρόμιο και το δρόμο μπροστά από το σπίτι τους, φροντίζουν να "κατοχυρώνουν" με κάθε μέσο και εξοπλισμό που βάζει ο νους το αυθαίρετο "τσιφλίκι" τους!

Απομάκρυναν καρέκλες, καφάσια, τελάρα
Σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, πάντως, το κακό έχει παραγίνει. Μέσα στο χειμώνα είχαν φτάσει "βροχή" τα παράπονα και οι καταγγελίες στο Δήμο Ηρακλείου. Τα παράπονα έφεραν τότε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία ρίχτηκε στη μάχη των επιτόπιων ελέγχων, σε μια προσπάθεια να συνετιστούν όσοι επιμένουν να θεωρούν τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ή τα μαγαζιά τους ως "τσιφλίκια" τους!
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Ν.Κ." ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, έγιναν τους προηγούμενους μήνες εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι πρώτοι έλεγχοι περιορίστηκαν μονάχα στην απομάκρυνση των εμποδίων και σε αυστηρές συστάσεις-προειδοποιήσεις προς τους καταληψίες της στάθμευσης. Δεν έχει επιβληθεί μέχρι τώρα πρόστιμο, ενώ η αλήθεια είναι ότι, λόγω του λιγοστού αριθμού των δημοτικών αστυνομικών και των άλλων πιεστικών υποχρεώσεων της υπηρεσίας, οι έλεγχοι σε ό,τι αφορά τις καβάντζες του πάρκινγκ ατόνησαν.
Όμως το σκηνικό αλλάζει άρδην, αφού η περίοδος χάριτος λήγει και από τα τέλη του μήνα η Δημοτική Αστυνομία θα επανενεργοποιηθεί, ρίχνοντας αυτή τη φορά και "τσουχτερά" πρόστιμα.
«Υπάρχει πράγματι έντονο πρόβλημα με την αυθαίρετη κατάληψη στάθμευσης στους δρόμους. Το διαπιστώσαμε στην πράξη. Τους προηγούμενους μήνες έγιναν τέσσερις εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και πραγματικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάθε λογής εμπόδια. Μιλάμε για καρέκλες, καφάσια, τελάρα, γλάστρες, ζαρντινιέρες, ξύλα... Ακόμα και βαρέλια βρήκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί! Κάθε φορά, σε κάθε εξόρμηση μαζεύαμε ένα ολόκληρο φορτηγό με τέτοια αντικείμενα.
Μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο έντονο προς τα περιφερειακά σημεία της πόλης από ό,τι στα κεντρικά σημεία. Κεντρικά είχαμε ένα θέμα με τις ζαρντινιέρες μπροστά από τα καταστήματα, αλλά είδαμε μια συμμόρφωση. Αντίθετα, πιο περιφερειακά έχουμε μια ανεξάντλητη γκάμα εμποδίων, με τα οποία καταλαμβάνονται παράνομα θέσεις στάθμευσης. Πολλοί μάλιστα τοποθετούν και ψεύτικες σημάνσεις πάρκινγκ», ανέφερε ο κ. Παττακός.

400 ευρώ... η λυπητερή ,τέλος η περίοδος χάριτος
«Μέχρι τώρα υπήρχε, να το πούμε έτσι, μια άτυπη περίοδος χάριτος. Δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο, τα οποία, βάσει του ΚΟΚ, είναι υψηλά, είναι στα 400 ευρώ. Η πολιτική που χαράξαμε είναι η εξής: Αν τα κλιμάκια εντοπίσουν για πρώτη φορά έναν πολίτη να έχει τοποθετήσει εμπόδια, τα απομακρύνουν και τα φορτώνουν σε φορτηγάκι, αλλά δεν του επιβάλλουν πρόστιμο. Πρόστιμο θα επιβάλλεται όταν ο ίδιος πολίτης εντοπιστεί για δεύτερη φορά να κάνει αυτή την παράβαση... Το τελευταίο διάστημα λόγω πρακτικών θεμάτων ατόνησαν κάπως οι έλεγχοι. Όμως από τα τέλη του μήνα θα επανέλθουμε δριμύτεροι. Στόχος μας είναι να γίνονται εξορμήσεις σε εβδομαδιαία βάση, κεντρικά, περιμετρικά του κέντρου και περιφερειακά στις συνοικίες. Θα δώσουμε μάλιστα ιδιαίτερο βάρος στην 62 Μαρτύρων, όπου είναι πολύ έντονο το πρόβλημα. Θα πρέπει να σας πω ότι τελειώνει πλέον και η άτυπη περίοδος χάριτος. Από εδώ και πέρα θα πέφτουν και πρόστιμα, οπότε ας φροντίσουν οι παραβάτες να συμμορφωθούν»... κατέληξε ο κ. Παττακός.
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας