Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Νέος καύσωνας "χτυπάει"την Κρήτη -Μέχρι και 41 βαθμοί Κελσίου -πίνακες

Καύσωνας, ζέστη
Αυτό ήταν, τα μελτέμια, η συννεφιά και η δροσιά των προηγουμένων ημερών όχι μόνο υποχωρούν, αλλά σύντομα θα αποτελέσουν "μακρινό" παρελθόν αφού πλέον η χώρα εισέρχεται σε... καύσωνα.

Με την Κρήτη μάλιστα να μετρά τρεις νεκρούς από το φονικό όπως αποδείχτηκε καύσωνα του Ιουλίου , το σκηνικό και στο νησί αλλάζει και μάλιστα με θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμη και τους 40-41 βαθμούς κελσίου. Για το λόγο αυτό καλό είναι οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι και κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και γενικότερα ενέργειες που θα κάνουν τη ζωή του πιο δύσκολη.
Ενδεικτικά που θα "χτυπήσει" ο καύσωνας
Για παράδειγμα καμίνι θα θυμίζουν οι Μοίρες που άλλωστε είναι συνηθισμένες σε τέτοια σκηνικά. Τη Δευτέρα ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς κελσίου, την Τετάρτη στους 38 ενώ οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί την Πέμπτη όπου η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς κελσίου.
Θερμοκρασίες στις Μοίρες σύμφωνα με το meteo.gr
Επίσης απονικτική ατμόσφαιρα αναμένεται στο Τυμπάκι σταδιακά από σήμερα οπότε ο υδράργυρος ανεβαίνει στους 37 βαθμούς ενώ ιδιαιτέρως δύσκολη μέρα η Δευτέρα με θερμοκρασία στους 39 βαθμούς.
Θερμοκρασίες στο Τυμπάκι σύμφωνα με το meteo.gr
Στο Λέντα οι συνθήκες θα είναι δύσκολες από τη Δευτέρα όπου αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμοί κελσίου ενώ όλη η εβδομάδα θα κυλήσει με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών.
Θερμοκρασίες στο Λέντα σύμφωνα με το meteo.gr

Επίσης παρόμοιο και πιο καυτό σκηνικό στην Ιεράπετρα. Πιο θερμές μέρες η Τρίτη με 38 βαθμούς θερμοκρασία η Τετάρτη με 39 αλλά και η Πέμπτη όπου θα αναμένεται 40άρι.
Θερμοκρασίες στην Ιεράπετρα  σύμφωνα με το meteo.gr
Ενώ και στη Δυτική Κρήτη η ζέστη σε κάποιες περιοχές θα είναι αφόρητη. Ενδεικτικά υψηλές θερμοκρασίες στην Παλαιόχωρα όπου από αύριο το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 35 βαθμούς ενώ «καυτή» μέρα θεωρείται και η Τετάρτη όπου αναμένονται θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς κελσίου.
Θερμοκρασίες στην Παλαιόχωρα  σύμφωνα με το meteo.gr
Ενώ και στα Σφακιά ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς κελσίου την Τετάρτη και στους 38 την Πέμπτη.
Επίσης στις «θερμές» περιοχές έχει θέση η Αγία Βαρβάρα με 35-36 βαθμούς κελσίου, στα Φαλάσαρνα στους 35,

Για το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε περιοχές των 4 νομών της Κρήτης.

Ηράκλειο
Σάββατο 5/8
Αναμένεται ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 28 με 30 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.
Κυριακή 6/8
Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί ο καιρός και την Κυριακή, αυτή τη φορά με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 33 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ.

Μοίρες
Σάββατο 5/8
Στις Μοίρες η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 36 βαθμούς κελσίου. Ο άνεμοι θα πνέουν βόρειο 2 - 3 μποφόρ.
Κυριακή 6/8
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 1 έως 2 μποφόρ.

Ιεράπετρα
Σάββατο 5/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5  μποφόρ. Στους 33 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.
Κυριακή 6/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται και την Κυριακή στην Ιεράπετρα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 έως 2 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Σάββατο 5/8
Αραιή συννεφιά αναμένεται το Σάββατο στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Στους 30 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.
Κυριακή 6/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 30 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2 μποφόρ.

Χανιά
Σάββατο 5/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται και στα Χανιά το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.
Κυριακή 6/8
Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθεί ο καιρός και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 33 βαθμούς κελσίου και… τον ήλιο να λάμπει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος
Σάββατο 5/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Στους 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.
Κυριακή 6/8
Ηλιοφάνεια αναμένεται και την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 - 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Ο καιρός πανελλαδικά
Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ ενώ σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη χώρα σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Επιμέλεια : Βάλια Μπούη
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας