Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

"Τζάμπα χαρά" για τους δικαιούχους της εξισωτικής του 2015

λεφτα χρημα χρηματα ευρωΑπό το καρφί στο πέταλο βρίσκονται οι αγρότες του νησιού, αφού με καθυστέρηση ετών θα λάμβαναν τη Δευτέρα τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όμως σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο Ρεθύμνου, τα ποσά θα είναι διαθέσιμα από Τετάρτη. Την ίδια ώρα ο ΕΛΓΑ απορρίπτει χιλιάδες δικαιούχους αποζημίωσης πυρκαγιών του 2014 και του 2015, αφού πλέον δε θεωρούνται ως δικαιούχοι οι άνω των 70 ετών.
Στο μεταξύ, έγινε προσπάθεια να πιστωθούν τα ποσά πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργο Κατσανέβα, από την Τετάρτη 16 Αυγούστου αναμένεται να έχουν εμφανιστεί τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Η αναδρομική αυτή οικονομική ανάσα έρχεται την καλύτερη στιγμή, αφού μπορεί να καθυστέρησε, αλλά θα συμβάλλει σημαντικά στο να προμηθευτούν έγκαιρα και σε χαμηλότερες οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.
Οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλη την Κρήτη είναι 1.300. Στο νομό Ηρακλείου θα δοθούν 980.000 ευρώ, στο νομό Ρεθύμνου 689.000 ευρώ, στο νομό Χανίων 665.000 ευρώ και τέλος στο νομό Λασιθίου 357.000 ευρώ.
Από την οικονομική δροσιά του ΟΠΕΚΕΠΕ, ερχόμαστε στο τσουρούφλισμα από τον ΕΛΓΑ, αφού όσοι είναι άνω των 70 ετών, δε θα δουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους χρήματα για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2014 και του 2015.
Γίνονται επαφές από τους αγρότες με στελέχη των κομματικών παρατάξεων για να αποφευχθεί το «Βατερλό» έστω και την ύστατη στιγμή, αφού η σχετική προθεσμία εκπνέει μέσα στο μήνα.
Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας