Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σπιναλόγκα: Επιχείρηση για αναστήλωση & ανάδειξή της - video

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΗ αναστήλωση του Λεπροκομείου στην Σπιναλόγκα καθώς και δύο ακόμα κτιρίων, αποτελεί ζητούμενο για την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου, με το επίμαχο θέμα να απασχολεί πρόσφατα σχετική σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρεια Κρήτης.
Προς τη κατεύθυνση αυτή αναζητούνται κονδύλια για την χρηματοδότηση μελετών.

Πρόκειται για κτίρια της Βενιζελικής περιόδου, η παρουσία των οποίων -πέραν των τουρκικών και ενετικών κτισμάτων-καταδεικνύουν την συνεχή παρουσία, τις διαφορετικές χρήσεις αλλά και την διαδρομή που εξακολουθεί να ισχύει κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Μάλιστα τα δύο κτίρια των ξενώνων, φέρουν τη σφραγίδα ενός γνωστού αρχιτέκτονα ενώ η κατασκευή τους θεωρείται πρωτοπόρα  ιδιαίτερα για την δεκαετία του 30, δεδομένου ότι οι πλάκες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μιας ιδιαίτερης τεχνολογίας η οποία χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων.
Τόσο ο Δήμος Αγίου Νικολάου όσο και η Περιφέρεια Κρήτης έχουν ταυτόσημες θέσεις για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων που σχετίζονται με την Σπιναλόγκα, με τους αρμόδιους να διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθεί  κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη του συγκεκριμένου μνημείου με στόχο την ένταξη του στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας