Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Συναντήσεις Δημάρχου Σητείας με υπηρεσιακούς παράγοντες στο πρόσφατo ταξίδι του στην Αθήνα.

!cid_com_samsung_android_email_attachmentprovider_1_122_RAW_1499152815386
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Λιμνοδεξαμενή ΖΟΥ Σητείας, όπου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κασίμης, Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων κ. Νίκος Ξυλούρης
υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρείας του έργου.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Σητείας το έργο είχε σταματήσει λόγω προσφυγής των κατοίκων της περιοχής του ποταμού Παντέλη, στη συνέχεια έγινε μια μελέτη για αποκατάσταση των παρεμβάσεων που είχαν γίνει ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Δυστυχώς όλα αυτά προχώρησαν πολύ αργά διότι στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αποκατάσταση του ποταμού υπήρχε προβληματισμός από το Δασαρχείο και αφού ξεπεράστηκε εμφανίστηκε η αναγκαιότητα να μετατοπιστεί η υδροληψία σε μία μεγαλύτερη απόσταση από την αρχική. Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου με αποτέλεσμα ο εργολάβος να ζητά αποζημίωση για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Λόγω του ότι το έργο ήταν στάσιμο ζητήθηκε από την περιφέρεια να οργανώσει το αρμόδιο Υπουργείο την συγκεκριμένη συνάντηση με σκοπό την εξέταση
https://www.facebook.com/SitiaNea/
των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Κατατέθηκαν δε δύο προτάσεις εκ των οποίων η μία είναι να διακοπεί η εργολαβία και να ξεκινήσει εκ νέου μια καινούργια μελέτη και η άλλη, να δοθεί παράταση στον ανάδοχο να εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, να γίνει συμπληρωματική σύμβαση με την οποία θα υπάρξει χρηματοδότηση του σημερινού αναδόχου για να ολοκληρωθεί το έργο. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στη συζήτηση διεφάνει η πολιτική βούληση όλων να ολοκληρωθεί το έργο, επιλέγοντας την πρόταση να δοθεί παράταση στον ανάδοχο και αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του έργου. Εάν γίνουν όλα τα βήματα που χρειάζονται, υπάρχει η δέσμευση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου για την χρηματοδότηση του έργου, σαν έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ. Εκτιμάται δε ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί τα βήματα που χρειάζονται.
Σημαντική εξέλιξη επίσης αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τη μελέτη των δικτύων διανομής του νερού για να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να είναι λειτουργικό το έργο. Άλλο θέμα που έθεσε προς ένταξη λόγω ωριμότητάς του ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης ήταν το έργο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής στις Χοχλακιές με προϋπολογισμό 17 εκ. €, για το οποίο οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμφώνησαν προς εξέτασή του, είναι αμέσου προτεραιότητας τα οφέλη δε από την υλοποίησή του έργου θα είναι πολλαπλά και θα δικαιώσουν την κατασκευή του.
Η δεύτερη συνάντηση του Δημάρχου Σητείας έγινε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου Κ. Θραψανιώτη και της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη. Ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πρόσφατη υπογραφή της παραχώρησης του ΚΕΓΕ στο Δήμο Σητείας και αφού του προσέφερε τοπικά προϊόντα της Σητείας τον ενημέρωσε για το τι προτίθεται να πράξει σχετικά με το ακίνητο. Τον ενημέρωσε ότι αφού γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και συντηρήσεις για να γίνει λειτουργικός ο χώρος του κτιρίου θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Απασχόλησης των Α.Μ.Ε.Α ,χώρος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τις συλλογικότητες του Δήμου και των γειτονικών εκπαιδευτηρίων (ΕΠΑΛ και Γενικό Λύκειο), καθώς και για την διοργάνωση σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο, προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης Αγροτών.

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας