Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μεγάλη φωτιά σε περιοχή του Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας

ΦΩΤΙΑ ΝΥΧΤΑ
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, καθώς δηλώθηκε από κατοίκους του Μακρύ Γιαλού ότι έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, η οποία είναι ορατή ακόμα και από την Αγιά Φωτιά Ιεράπετρας.

Η θέση που έχει δηλωθεί είναι τρία χιλιόμετρα περίπου βόρεια από τον επαρχιακό Ιεράπετρας - Σητείας πάνω από τη θέση Αζάλι μεταξύ των κοινοτήτων Πεύκων και Λιθινών. Προς το σημείο της πυρκαγιάς κινούνται αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές Υπηρεσίας του νομού Λασιθίου.
Έχει υπάρξει πολύ μεγάλη κινητοποίηση, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή είναι βόρειοι θυελλώδεις πάνω από 8 Μποφόρ και η κατεύθυνση της πυρκαγιάς είναι προς την κατοικημένη περιοχή του Μακρύ Γιαλλού.
Εάν δεν περιοριστεί σε σύντομο χρόνο η πυρκαγιά η οποία σημειωτέον μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, θα κινδυνεύσουν άμεσα τις επόμενες ώρες σπίτια, θερμοκήπια, ελαιώνες και ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε δύο μέτωπα, έχει απλωθεί σε μεγάλη έκταση, ωστόσο το θετικό είναι ότι έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό Αζάλι.  
Αυτή τη στιγμή το κύριο μέτωπό της κατευθύνεται προς τη γέφυρα του Μαρουλά και απειλεί να περάσει τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας - Σητείας.
Οι εκτιμήσεις των πυροσβεστών, των οποίων το έργο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης
(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας