Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ενορίας Χαμαιζίου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Πέμπτη 27 Ιουλίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο βίο, τα αλλεπάλληλα θαύματα θεραπειών που επιτέλεσε ο τότε Παντελέων στο όνομα του Χριστού, την ομολογία του ενώπιον των αρχόντων, τους βασανισμούς και τον αποκεφαλισμό του, σημειώνοντας ότι τότε ακούστηκε φωνή εξ ουρανού που τον καλούσε πλέον ως  Παντελεήμονα, καθώς πάντας ελεεί με το χάρισμα της θαυματουργίας που του έδωσε ο Θεός. Ο Άγιος Παντελεήμων συνδύασε τη γνώση της ιατρικής με τη Χάρη του Θεού, η οποία ενεργεί στον άνθρωπο με μυστικό τρόπο και του προσφέρει εσωτερική πληρότητα και ειρήνη, γαλήνη και ισορροπία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ζούμε σε μια δύσκολη εποχή με ποικίλα προβλήματα και ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει τον σωστό προσανατολισμό του, δηλ. να αγωνίζεται για να αλλάξει τον ευατό του, να λάβει τη Χάρη του Θεού και να φθάσει στην αγιότητα, την οποία απαιτεί ο Θεός από τα πλάσματά Του καλώντας όλους μας «άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί»
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Αιδ/τος Εφημέριος της Ενορίας Οικονόμος π. Χριστοφόρος Τζαννιδάκης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, εκφράζοντας τα αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εξαιρετικής χαράς, γιατί η Ενορία Χαμαιζίου τον υποδέχεται για πρώτη φορά ως Επίσκοπο και κανονικό Μητροπολίτη, και μάλιστα κατά την ημέρα της πανηγύρεως του προστάτη της, Αγίου Παντελεήμονος. Όπως είπε «Η διακονία σας μέχρι την ημέρα της εκλογής σας, στην υπεύθυνη θέση του  Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πολλά διοικητικά και πνευματιικά σας χαρίσματα, το ακέραιο ήθος σας, την απλότητα του χαρακτήρα σας και την εργατικότητα σας για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας. Στη νέα σας πολυεύθυνη Αρχιερατική διακονία, θα είμαστε όλοι δίπλα σας, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες, για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας».

Τέλος, μαζί με τις ολόψυχες ευχές για καλλίκαρπη και πολυχρόνια Αρχιερατεία και τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου κατά την πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, ο Εφημέριος της Ενορίας Χαμαιζίου του πρόσφερε ως ενθύμιο ένα ζεύγος δικηροτρίκηρα, για να ευλογεί «την άμπελο που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε εγκάρδια τον π. Χριστοφόρο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους ενορίτες και εξέφρασε την προσωπική του χαρά και συγκίνηση για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη της Ενορίας με τη νέα του ιδιότητα του, αυτή του Επισκόπου και κανονικού Μητροπολίτου της ιστορικής Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες και τη χάρη του Αγίου Παντελεήμονος που γιατρεύει όλες τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες.
Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο εκ Χαμαιζίου καταγόμενος Κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, και παρέστησαν ο Δήμαρχος  Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου κ. Εμμ. Καζαμίας και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας