Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Σφάκας

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλία στο φερώνυμο εξωκκλήσι της Ενορίας Σφάκας Σητείας στην ιδιαίτερη και μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή «Μονοκαρά».

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε σε θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή και τη δράση του μεγάλου Προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε «ένσαρκος  Άγγελος, επουράνιος άνθρωπος, των προφητών η κρηπίς και της δευτέρας Χριστού ελεύσεως ο θείος πρόδρομος». Όπως σημείωσε ο Σεβ., το κήρυγμα του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου είναι και σήμερα επίκαιρο καθώς μας καλεί σε μετάνοια και εγκατάλειψη κάθε ψεύτικου θεού και ειδώλου, ευχήθηκε δε όλοι μας να μιμηθούμε τη φλογερή πίστη του θεόπτη Προφήτη και να παραμείνομε πιστοί και αφοσιωμένοι στην πίστη και τις παραδόσεις των πατέρων μας.
Στο τέλος της Ακολουθίας ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης προσφώνησε με θερμά λόγια και καλοσώρισε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για πρώτη φορά ως Επίσκοπο στην Ενορία, ευχόμενος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών μακρά και εύορκη αρχιερατεία. Ο Σεβ. εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ και εξέφρασε τη διπλή χαρά και την αγαλλίασή του, διότι ενθυμήθηκε την τέλεση των ιερών εγκαινίων του ναού, όταν ήταν Διάκονος το έτος 1995, και τώρα τον αξίωσε ο μεγάλος Προφήτης Ηλίας να επισκεφθεί μετά από εικοσιδύο  χρόνια τον ναό ως Επίσκοπος πλέον και να τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό, όπως έπραττε και ο μακαριστός Γέροντας και προκάτοχός του κυρός Ευγένιος.
Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος oι Αιδεσιμώτατοι Εφημέριοι των Ενοριών Σφάκας Πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, Λάστρου Πρωτ. Ιωάννης Κατσογρεσάκης, Τουρλωτής  Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης και Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) π. Μιχαήλ Συντυχάκης, και παρέστησαν αρκετοί πιστοί από την Ενορία Σφάκας και τη γύρω περιοχή
Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στον αύλιο χώρο του ναού.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας