Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δεν πληρώνουν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Πετρουλάκης τόνισε ότι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Τμήματος Προϋπολογισμού του Δήμου και βάσει των στοιχείων που προκύπτουν, καταγράφεται πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα, που αφορά τα προηγούμενα οικονομικά έτη.
«Το μεγαλύτερο μέρος αυτών», συνέχισε, «αφορά ανταλλάγματα χρήσης δικαιώματος χερσαίας ζώνης λιμένα. Πρέπει να τονιστεί ότι και στην τρέχουσα χρήση καταγράφεται χαμηλή εισπραξιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χερσαία ζώνη λιμένα Σητείας δεν τηρούν τους όρους παραχώρησης, δεν πληρώνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ρευστότητας στο Λιμενικό Ταμείο.
Σήμερα όμως το Λιμενικό Ταμείο παράγει έργο. Γίνονται δράσεις, όπως υδροχρωματισμός στο λιμάνι της Σητείας, που θα συνεχιστεί και στο λιμάνι του Κουρεμένου κόστους 3.000, η τοποθέτηση ράμπας ανέλκυσης καθέλκυσης σκαφών που έγινε με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης με κόστος για Λιμενικό Ταμείου 25.000.
Τοποθετήθηκαν pillars στο λιμάνι κι άλλες δράσεις.
Υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση, το αεροδρόμιο της Σητείας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι πρώτο αεροδρόμιο σε αύξηση κίνησης με 125%. Αυτό φαίνεται στην τοπική αγορά, άρα οι καταστηματάρχες δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην πληρώνουν την χρήση γης που τους έχει παραχωρηθεί για να δουλεύουν τα καταστήματα τους. Έχουν γίνει όλες οι διευκολύνσεις κι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια ελαστικότητας από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Από τώρα κι έπειτα η ευθύνη είναι δική τους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας