Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ετέθη η ανάγκη απομάκρυνσης του αμίαντου από το απεντομωτήριο στη Σητεία

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας ο πρόεδρος κ. Θοδωρής Πετρουλάκης ενημέρωσε το σώμα για την προβλεπόμενη τροποποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένος Σητείας. Επιδιώκεται να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν το «απεντομωτήριο»,
κτίριο που ανήκει στην Περιφέρεια. «Η οροφή του»,  σημείωσε, «είναι από ελενίτ και για να γίνει η απομάκρυνση και η καταστροφή αυτού του επικίνδυνου και επιβλαβούς υλικού χρειάζεται ένα αρκετά σημαντικό ποσό.
Εμείς δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε γι’ αυτό θα κάνουμε τροποποίηση του φακέλου χερσαίας ζώνης λιμένα Σητείας ώστε να φύγει το απεντομωτήριο από την χερσαία ζώνη, περιοχή ευθύνης διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, ώστε να προχωρήσει γρήγορα το master plan».

Να απομακρυνθεί ο αμίαντος
«Ετέθη», δήλωσε  το μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Νίκος Καραμανωλάκης, «η τροποποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένα λόγω απομάκρυνσης από αυτή του κτιρίου του απεντομωτηρίου, που ανήκει στην Περιφέρεια. Ο λόγος είναι για να επισπευτούν οι εργασίες που αφορούν το master plan του λιμανιού. Ζήτησα να ενημερωθώ εάν έχουν γίνει οι προσπάθειες παραχώρησης και ο Πρόεδρος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει η λογική της παραχώρησης διότι το κόστος απομάκρυνσης της οροφής, που είναι κατασκευασμένη από ελενίτ, είναι τεράστιο, όπως τεράστιο είναι και το κόστος ανάπλασης και αποκατάστασης του κτιρίου.
Εξέφρασε την άποψη που έχω εκφράσει και παλαιότερα σε Δημοτικό Συμβούλιο, ότι -ανεξάρτητα αν θα παραχωρηθεί ή όχι- θα πρέπει να απαιτήσουμε από τον ιδιοκτήτη -την Περιφέρεια- με απόφαση του Δ.Σ. ή του Ταμείου να απομακρυνθεί ο αμίαντος διότι είναι σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης. Το υλικό αποσαθρώνεται και είναι δυνητικά επικίνδυνος για τους περίοικους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας