Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Συνάντηση στην Αθήνα για το ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας

Αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση για την -σύμφωνα με τα όσα εμπεριέχονται στο σχετικό οργανόγραμμα- υποβάθμιση των τοπικών υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας

Αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, των δύο Δήμων καθώς και συλλόγων της Σητείας και της Ιεράπετρας και η συζήτηση θα διεξαχθεί παρουσία του Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιου Μπακαλέξη, ως του πλέον αρμόδιου, όπως αναφέρει και το Υπουργείο.
Βάσει του τελικού σχεδίου που προωθείται για υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος και παρά τις αντίθετες εκφρασμένες απόψεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης τόσο των εργαζομένων, όσο και των διευθύνσεων των τοπικών υποκαταστημάτων καθώς και των Δημοτικών Αρχών αλλά και του συνόλου των φορέων και συλλόγων της περιοχής, προβλέπεται η μετατροπή τους σε Αποκεντρωμένα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Γι’ αυτό -όπως τονίστηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στη συνάντηση φορέων στο γραφείο του πρώην ΙΚΑ Σητείας- ζητήθηκε η συνάντηση με τους αρμοδίους στην Αθήνα προκειμένου να τεθεί το ζήτημα επί τάπητος.
Σκοπός είναι να γίνει σαφές ότι η υποβάθμιση των υπηρεσιών θα επιφέρει σειρά προβλημάτων πρωτίστως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, επομένως θα σημαίνει υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης. Η υποβάθμιση ή το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών σε ένα νομό, όπως του Λασιθίου με τις γνωστές ιδιαιτερότητες, θα λειτουργήσει επίσης, όπως τονίζεται, ανασταλτικά για την ανάπτυξή τους και θα συμβάλει στην περαιτέρω απομόνωση του τόπου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας