Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τα προβλήματα του Λιμεναρχείου συζήτησε ο Γ. Πλακιωτάκης με το Λιμενάρχη

Το Λιμεναρχείο Σητείας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Ενημερώθηκε από τον Πλωτάρχη Λ.Σ., Λιμενάρχη κ. Γεώργιο Παττακό για τρέχοντα θέματα και ακολούθησε συζήτηση και με το προσωπικό της υπηρεσίας.

Η συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σητείας εστίασε σε διάφορα ζητήματα και προβλήματα της υπηρεσίας, όπως το θέμα της υποστελέχωσης, της ύπαρξης ενός φουσκωτού ταχύπλοου σκάφους λόγω της μεγάλης έκτασης που καλύπτει το Λιμεναρχείο Σητείας.
Επίσης η συζήτηση αφορούσε τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει η υπηρεσία.
«Όπως γνωρίζετε», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «έχουν επενδυθεί διαχρονικά χρήματα για να έχουμε ένα ασφαλές και ποιοτικό λιμάνι στη Σητεία. Χρειάζεται όμως η ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών. Γνωρίζω ότι είναι σε εξέλιξη η παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου ασφαλείας του λιμένα, κάτι που είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να αναπτυχθούν κι άλλου είδους δραστηριότητες στην περιοχή όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας που μπορεί να προσφέρει σημαντικά. Σε συνδυασμό μάλιστα με το διεθνές αεροδρόμιο, τον περιφερειακό δρόμο και το λιμάνι, η Σητεία αποτελεί μία από τις πόλεις που διαθέτουν τόσο σημαντικές υποδομές».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας