Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Σχέδιο ασφαλείας του λιμανιού Σητείας

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας. Μεταξύ άλλων ενέκρινε την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών εξοπλισμού του Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης – για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 725/2004- που ανέρχεται σε 58.689,20 €.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Θοδωρής Πετρουλάκης τόνισε ότι «όλα τα λιμάνια πρέπει να έχουν Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης. Το ΣΑΛΕ του λιμανιού της Σητείας εγκρίθηκε τέλος του 2016 και σήμερα είμαστε στο στάδιο της εφαρμογής αυτής της απόφασης».
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ασφαλείας προβλέπεται η τοποθέτηση κινητών περιφράξεων περιμετρικά του λιμανιού, η δημιουργία φυλακίων εισόδου- εξόδου και η τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας. «Είναι», όπως σημείωσε ο κ. Πετρουλάκης, «το πρώτο στάδιο της εφαρμογής του ΣΑΛΕ».
«Σε επόμενη συνεδρίαση», συνέχισε, «το Δ.Σ. θα κληθεί να εγκρίνει και την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στο λιμάνι της Σητείας για την ολοκλήρωση διαχείρισης του κώδικα IAMBS ώστε να διενεργηθεί πρόχειρος διαγωνισμός. Είναι άλλη μία βασική υποδομή που υλοποιείται στο λιμάνι της Σητείας -μετά την τοποθέτηση προσκρουστήρων- ώστε να μπορεί να δεχτεί πλοία κρουαζιέρας και άλλα πλοία αναψυχής, με ασφάλεια.
Είναι ένας διεθνής κώδικας που εφαρμόζεται στα λιμάνια σε όλο τον κόσμο και αυτόματα αυτό ενισχύει το λιμάνι της Σητείας. Όλη αυτή η διαδικασία θα προστεθεί και θα συμπληρώσει τον φάκελο ώστε να μπορούμε με αξιοπρέπεια να συμμετέχουμε σε εκθέσεις κρουαζιέρας ή να προσκαλέσουμε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο για να δουν τις υποδομές που διαθέτουμε. Το λιμάνι, το νέο αεροσταθμό, που απέχει ένα μόλις λεπτό από το λιμάνι, κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα, τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, τον αρχαιολογικό κλπ.
Στόχος είναι να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στον τόπο μας, κάτι που μεταξύ άλλων θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξης της περιοχής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας