Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Το βιβλίο της Ασπασίας Παπαδοπεράκη παρουσιάστηκε στη Σητεία

Το βιβλίο της διακεκριμένης γλύπτριας κ. Ασπασίας Παπαδοπεράκη «Ο Λουκρήτιος στον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου και η εποχή στην ποίησή του» παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ίτανος».
Η βιβλιοπαρουσίαση έθεσε στο επίκεντρό της την κρητική λογοτεχνία, τον Κορνάρο και το έργο του και ήταν ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σητείας «Κορνάρεια».
Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν ο π. Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Ανηψητάκης, η ψυχολόγος κ. Τερέζα Βαλαβάνη, η γλωσσολόγος κ. Ελευθερία Γιακουμάκη και ο ποιητής κ. Παναγιώτης Γεωργουδής. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική. Ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης στην κιθάρα και την κ. Cyntuia Skholl-Αντωνιδάκη στο φλάουτο απέδωσαν μελοποιημένα κομμάτια του «Ερωτόκριτου» σε μουσική Νίκου Μαμαγκάκη.
«Είχα την τιμή», δήλωσε  η κ. Παπαδοπεράκη, «να προκληθώ στην Σητεία, όπου είχα έρθει παλιά με το θεατρικό έργο του Ν. Μαμαγκάκη, τον “Ερωτόκριτο”. Τώρα με το βιβλίο, ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κόσμο. Έχω την εμμονή και παρουσιάζω και ξαναπαρουσιάζω το βιβλίο. Είναι η έβδομη φορά παρουσίασης του βιβλίου, διότι θέλω να κατανοήσουμε και να πειστούμε όλοι ότι ο Κορνάρος δεν έκανε μόνο μία ερωτική ιστορία, αλλά προτροπή για επανάσταση κι ελευθερία, η οποία κερδίζεται κάτω από αξίες όπως της φιλίας, της δικαιοσύνης, της απλότητας. Κυρίως μίας μεγάλης ανάγκης για ελευθερία, που είναι η βάση για πολλές ευδαιμονίες».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας