Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Καταγγελία για λύμματα-εστία μόλυνσης που ταλαιπωρούν για χρόνια το Καβούσι

Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Καβουσίου για περισσότερα από δέκα χρόνια έρχεται ξανά στην επιφάνεια μετά από καταγγελία που έγινε στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από κάτοικο του χωριού.


Το πρόβλημα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αφορά λύμματα που βγαίνουν μέσα από  τον τοίχο ενός φρεατίου-γέφυρας και καταλήγουν σε ένα αγωγό ομβρίων, με την κατάσταση να είναι αφόρητη για τους κατοίκους λόγω της δυσοσμίας αλλά και από τα πολλά κουνούπια που μαζεύονται στο σημείο τα καλοκαίρια.
Πρόκειται για μια κατάσταση με την οποία έχουν ασχοληθεί και οι προηγούμενες τοπικές αρχές χωρίς αποτέλεσμα, αφού κανείς δεν ξέρει από που βγαίνουν τα λύμματα, ενώ πρέπει να τονιστεί πως το φρεάτιο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον κεντρικό δρόμο του ΒΟΑΚ που οδηγεί στη Σητεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να σκάψει στο σημείο.
Μέχρι τώρα η κατάσταση αντιμετωπίζεται με καθαρισμούς από χλωρίνη και πετρέλαιο την οποία κάνουν είτε μόνοι τους οι κάτοικοι είτε οι Υπηρεσίες του Δήμου και της Κοινότητας  ανά διαστήματα, χωρίς αυτή να είναι μια αποτελεσματική λύση.
Έτσι, κάτοικος του χωριού αφού αρχικά απευθύνθηκε στην Εισαγγελεία Λασιθίου, τελικά μετά τις οδηγίες που έλαβε από εκεί, έκανε καταγγελία στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας στις 3 Ιουλίου και έτσι ξεκίνησε μια νέα κρούση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, προκειμένουν να διορθώσει το πρόβλημα.
Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας βρέθηκε μετά την καταγγελία για να δει εκ νέου την κατάσταση και όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Ρεμεδιάκης, δόθηκε υπόσχεση πως όσο γίνεται σύντομα θα γίνει προσπάθεια για επισκευή. Υπάρχει ένα φρεάτιο που ενδέχεται να έχει διαρροή και εκεί θα γίνουν τα πρώτα έργα ενώ αν δεν οφείλεται από εκεί η διαρροή αναγκαστικά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να σκαφτεί ο κεντρικός δρόμος τόνισε ο κ. Ρεμεδιάκης.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται η διαρροή την περασμένη εβδομάδα σε μέρα που είχε καθαριστεί με χλωρίνη το φρεάτιο από κατοίκους, ενώ στις  κεντρικές φωτογραφίες του άρθρου, που είναι μερικές απ’ αυτές που συνοδεύουν την καταγγελία, φαίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα.
Στην πρώτη φωτογραφία το έγγραφο της Υγεινομικής Υπηρεσίας προς την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου και την κοινότητα Καβουσίου, το οποίο σήμερα έλαβε και ο κάτοικος που έκανε την καταγγελία.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι






Συνολικες προβολες σελιδας