Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Προς οριστικό κλείσιμο οδεύει η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας

Ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις αναμένονται για την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας, εάν και εφόσον επαληθευτούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για επικείμενο οριστικό κλείσιμό της!

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα ότι έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, η οποία ήδη προχωρά μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου με Προεδρικό Διάταγμα να οριστικοποιηθεί το κλείσιμο της Σχολής στη Σητεία.
Άξιο απορίας -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι το ότι, αν και οι Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο του γνωστού σχεδίου αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας και στο σχετικό οργανόγραμμα, φαίνεται να «στοχοποιείται» η Σχολή της Επάνω Επισκοπής στη Σητείας και να οδηγείται σε κλείσιμο.
Η λειτουργία της, όπως και άλλων Σχολών, έχει λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων ανασταλεί από το 2013. Στο διάστημα αυτό και μέχρι σήμερα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Σχολή εξυπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες που αφορούν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση προσωπικού σε επίπεδο Λασιθίου καθώς και το 3ο ΚΕΠ Ζήρου.
Δεν είναι όμως μόνο  αυτή η συνεισφορά της. Σε τοπικό επίπεδο είναι επίσης μεγάλη με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της προσέφερε σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές δομές του τόπου. Το οριστικό λοιπόν κλείσιμό της είναι μείζον θέμα σε τοπικό επίπεδο, αφού διευρύνει τον κύκλο των δομών και υπηρεσιών που κλείνουν, υποβαθμίζονται και τελικά συμβάλουν στην αποδυνάμωση του τόπου περιορίζοντας τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης.
Το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σητείας. κ. Νίκος Πλακαντωνάκης κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος δήλωσε: «Ζητούμενο είναι η διατήρηση της αναστολής και σε καμία περίπτωση η κατάργηση της Σχολής. Υπάρχει επαφή με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Θραψανιώτη και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για μη κατάργηση της Σχολής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας