Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη δακοκτονία λέει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποδέχεται τις διαμαρτυρίες για καθυστέρηση της δακοκτονίας στο νησί, σημειώνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παραγωγή και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο για την δακοκτονία.

«Δεν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη δακοκτονία», είπε χθες το πρωί από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντωνόπουλος, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο το πρόβλημα της δακοκτονίας στο νησί.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και είχε σειρά συσκέψεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, εξήγησε πως δεν είχε ανακοινωθεί από κανέναν πως έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα οι ψεκασμοί και συνεπώς δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση.
«Κάθε χρόνο μετριέται ο δακοπληθυσμός και με βάση τις μετρήσεις αποφασίζεται πότε θα γίνουν οι ψεκασμοί. Απ’ ό,τι με ενημέρωσαν, ξεκίνησαν σε ορισμένες περιοχές της παραλιακής ζώνης οι ψεκασμοί αυτές τις μέρες, διότι αυτές τις μέρες έπρεπε να ξεκινήσουν. Άρα, εγκαίρως έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί της δακοκτονίας. Αυτό που λέγεται πως θα βλαπτεί η ελαιοκαλλιέργεια δεν είναι αληθές», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την δικαιολογημένη απορία των δημοσιογράφων, αφού οι τοπικοί φορείς, επεσήμαναν το πρόβλημα της καθυστέρησης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας