Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ρουσφέτια στους Δήμους με τη… βούλα του νομοσχεδίου

500ευρω  λεφτά και  χέρια wide
Ρουσφέτια με διάθεση μιας μικροπολιτικής και πελατειακής σχέσης που θα διαμορφώνεται μεταξύ δημάρχων και πολιτών, φαίνεται ότι νομιμοποιεί το ίδιο το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών,  που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιτρέπει στους εκλεγμένους δημάρχους να ασκούν κοινωνική πολιτική και να δίνουν κοινωνικά επιδόματα, κατά το δοκούν.

«Χάρη», ή καλύτερα… επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα και πολιτικής θα είναι σε θέση να δίνουν οι δήμαρχοι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύονται και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών.
Από εκεί δηλαδή που το θέμα χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων αφορούσε σχεδιασμό του κεντρικούς κράτους ως προς τα κριτήρια, πλέον οι δήμαρχοι ορίζοντας οι ίδιοι πως, θα μπορούν να δίνουν τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους οι ίδιοι επιλέγουν, ανοίγοντας κατά πολλούς μια μίνι φάμπρικα με ψηφοσυλλεκτική δυναμική που θα στηρίζεται και θα υποστηρίζεται από τα επιδόματα αυτά.
Το θέμα έχει αρχίσει ήδη να ενοχλεί και μάλιστα σφόδρα τους αυτοδιοικητικούς που εξηγούν ότι τέτοιες πολιτικές ανήκουν στο παρελθόν ενώ δεν βοηθούν στο να διατηρηθεί μια σταθερότητα και αξιοπρεπή στάση σε ότι έχει να κάνει με την άσκηση εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποδεσμευμένη από μικροπολιτικές και ρουσφέτια λίγων ευρώ…. Και πώς αυτά θα μοιράζονται και κυρίως σε ποιους.
Έντονα αντέδρασε όμως στο ενδεχόμενο αυτό και ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης.
Επιπρόσθετα ωστόσο εκείνο που εξήγησαν οι δήμαρχοι ήταν πως η τάση που διαφαίνεται ότι επικρατεί και μέσα από το νομοσχέδιο, είναι η κοινωνική πολιτική να περάσει στους δήμους από την κεντρική εξουσία, κάτι που ναι μεν θα τους ικανοποιούσε ωστόσο όχι χωρίς την κατάλληλη μέριμνα και κυρίως τα κονδύλια που θα χρειάζονταν για να επιτευχθεί μια τέτοια λογική.
Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας