Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις κινητές "βόμβες" με τα ανασφάλιστα

ΤΕΛΗ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΕΥΡΩ
Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις κινητές "βόμβες" με τα ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους, στοιχεία που αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό, μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε σε όλη τη χώρα σε σχέση με τα μπιλιετάκια των 250 ευρώ σε 1,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης, σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα φιγουράρει στη πρώτη θέση, με ποσοστό 23,5%, ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ηπείρου, Αιγαίου, με τη κατάσταση να είναι σαφώς καλύτερη στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, 48.000 Ιδιοκτήτες οχημάτων έλαβαν το σχετικό ειδοποιητήριο.
Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες και στην Κρήτη που έλαβαν το σχετικό ραβασάκι, σπεύδουν στις συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν λάθη και παραλείψεις των κρατικών μηχανισμών.
Προκειμένου να γλιτώσουν το πρόστιμο, αρκετοί οδηγοί είτε ασφαλίζουν τα οχήματα τους είτε συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αποδείξουν τα λάθη που έγιναν, με τη σχετική προθεσμία να λήγει στις 14 Ιουλίου.
Όσοι πάντως δεν σπεύσουν, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, τα οποία αν και μειωμένα, κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τη κατηγορία του οχήματος, πέρα από τις συνέπειες της αφαίρεσης άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για 6 μήνες!

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
23,5% ΚΡΗΤΗ
21% ΘΕΣΣΑΛΙΑ
19% ΗΠΕΙΡΟΥ
19% ΑΙΓΑΙΟ
18% ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
17% ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
16% ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
12% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8,6% ΑΤΤΙΚΗ
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας