Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μάχονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ περίπου στις 9.30 στην περιοχή των Πεύκων του Δήμου Σητείας.
Αν και έχει αντιμετωπιστεί σε ένα μεγάλο βαθμό, δεν έχει δοθεί ούτε υπό έλεγχο μέχρι τώρα από την υπηρεσία.

Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει μία μεγάλη έκταση – δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί – αγροτικής, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης στην περιοχή και κυρίως προς την περιοχή του Αζαλιού όπου ήταν το κύριο μέτωπο της.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν αρχικά 3 οχήματα με 6 άνδρες της Σητείας καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Ιεράπετρα, Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Μοίρες οι οποίες όμως περί τα μεσάνυχτα μετέβησαν στην περιοχή της Ανατολής όπου επίσης εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά και στην περιοχή της Σητείας παρέμειναν 4 οχήματα που συνεχίζουν την κατάσβεση η οποία είναι σε ένα καλό επίπεδο αυτή την ώρα. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής ήταν ανασταλτικοί παράγοντες στην όλη επιχείρηση.
Στη σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται :
Στις θέσεις Πεύκοι Σητείας και Ανατολή Ιεράπετρας, όπου στις 21:35 χθες και στις 01:50 σήμερα, εκδηλώθηκαν αντίστοιχα πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από τη νύχτα, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο ενώ και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας