Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ιεράπετρα: Ποινή... 215 ετών στον Τούρκο δουλέμπορο (video)

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΜΙΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥΠοινή «μαμούθ» 215 ετών επεφύλασσε νωρίτερα την Πέμπτη το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στον 40χρονο Τούρκο, ο οποίος φέρεται ως ο καπετάνιος του δουλεμπορικού σκάφους που μετέφερε παράνομα συνολικά 41 μετανάστες, στην Ιεράπετρα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 40χρονο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το ρόλο του δουλέμπορου, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε καθώς ήταν ο μόνος μη Πακιστανός από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.
Στην απολογία του, είπε, εξάλλου, ότι ήταν και ο ίδιος μετανάστης, καθώς ήθελε να φύγει από την πατρίδα του, αφού φοβόταν για τη ζωή του λόγω βεντέτας.
Παρ' όλα αυτά, δεν έπεισε την Έδρα, η οποία τον έκρινε ένοχο.
Σ' αυτό συνηγόρησαν και οι καταθέσεις των ανδρών του Λιμενικού, οι οποίοι είπαν μεταξύ άλλων ότι, όταν εκείνοι προσέγγισαν το ιστιοφόρο σκάφος, κοντά στο Κουφονήσι, αφενός ο 40χρονος καθόταν μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ήταν στο αμπάρι, αφετέρου ότι οι τελευταίοι τον κοίταζαν αρκετά εχθρικά.
Τελικά, το Μονομελές Εφετείο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 215 ετών στον κατηγορούμενο, ενώ του επιβλήθηκε και η χρηματική ποινή μαμούθ των 2.200.000 ευρώ! Αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι από τα 215 χρόνια, εκτιτέα ποινή κάθειρξης για τον Τούρκο είναι τα 25 έτη.
Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας