Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Προσεύχονται όλοι για το 17χρονο Στέλιο - Στην εντατική λόγω τροχαίου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΑΣΘΕΝΗΣ
Όλοι στον Κουτσουρά και τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, προσεύχονται για τον 17χρονο μαθητή Στέλιο Καμενάκη, ο οποίος παραμένει διασωληνωμέος σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι τα χέρια και τα πόδια, έπειτα απο τροχαίο ατύχημα στον Αθερινόλακο Σητείας.

Ο 17χρονος μαθητής οδηγώντας μια μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτα, παρέα με κάποιον φίλο του με μια δεύτερη μοτοσυκλέτα, έχασε τον έλεγχο του δικλυκλου του στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια απότομη στροφή κοντά στον Αθερινόλακο του πρώην Δήμου Λεύκης, βγήκε από το δρόμο πέρασε ανάμεσα απο έναν μεγάλο σχοίνο και χτύπησε άσκημα πάνω στα βράχια, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής.
Διερχόμενοι που είδαν το ατύχημα κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε απο τη Σητεία, με τους διασώστες να παραλαμβλανουν τον πολυτραυματία μισή ώρα αργότερα και να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας γύρω στις 6 το απόγευμα.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας παρέλαβαν τον πολυτραυματία και αμέσως του οαρείχαν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας παράλληλα τις κατάλληλες εξετάδεις.
Λόγω των χτυπημάτων που είχε ο 17χρονος στο κεφάλι του, εκτός από τα κατάγματα στα χέρια και τα πόδια του, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να διακομιστεί στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, για να εισαχθεί αμέσως στη ΜΕΘ, καθώς θα πρέπει να υποχωρήσουν τα αιματώματα που έχει στο κεφάλι και σε δεύτερο χρόνο να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο νεαρός σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στο Βενιζέλειο, είναι σταθερός και όλοι αισιοδοξούν ότι θα κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη για τη ζωή του.
Ο 17χρονος σύμφωνα με τους φίλους του, φορούσε πάντα το κράνος του,  όταν οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του. Για άγνωστους λόγους, τη στιγμή του ατυχήματος του στον Αθερινόλακο, δε φορούσε το κράνος του και γι' αυτό έχει σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας