Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

EKTAKTH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν εκτάκτως οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 και θα συνεχιστούν έως και 30 Ιουνίου 2017, λόγω αλλαγής του κανονισμού του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό, δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δύνανται να είναι μόνο οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Επανέρχεται, επομένως, για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η λήψη απολυτηρίου Γυμνασίου για όσους δε έχουν.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.
Εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων, οι οποίοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο.
Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν υπάρχουν μαθήματα με την στενή έννοια του συμβατικού σχολείου. Έτσι, πέρα από τον βασικό πυρήνα που είναι ο γλωσσικός, ο αριθμητικός και ο πληροφορικός γραμματισμός, περιλαμβάνονται και ο Αγγλικός, Κοινωνικός, Περιβαλλοντικός, Πολιτισμικός Γραμματισμός, οι οποίοι διδάσκονται με βιωματικό τρόπο. Τέλος, στους εκπαιδευόμενους παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες Ψυχολογίας και Σταδιοδρομίας, ενώ συμμετέχουν σε εργαστήρια και διαθεματικά projects.
Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα πραγματοποιούνται καθημερινά και κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας του Σχολείου (17.00 – 21.30), το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑ.Λ. Σητείας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 28430 23322 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου sitia_sde@yahoo.gr
Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

Συνολικες προβολες σελιδας