Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Απάντηση του Δημάρχου Σητείας στην Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ για το Επαρχείο

Απάντηση του Δημάρχου Σητείας Θ. Πατεράκη στην Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ για το Επαρχείο.
Φαίνεται αγαπητοί της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας ότι οι νέες «αριστερές λογικές» έχουν ξεπεράσει τα όρια της λογικής στην δημόσια τοποθέτησή σας.
Μου είναι ακατανόητος ο εγωϊστικά επικίνδυνος τρόπος προσέγγισης σας σ΄ένα θέμα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία και το Δήμο μας, ένα πρόβλημα ετών το οποίο αποδεικνύει τον κρατικό παραλογισμό σε θέματα που θάπρεπε άμεσα να επιλύονται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και του ίδιου του κράτους.

Συγκεκριμένα
1) με εγκαλείτε ότι «ο Δήμαρχος επέβαλε πολεοδομικό πρόστιμο στο κράτος…» για το Επαρχείο. Αγαπητοί μου ο Δήμαρχος δεν επιβάλλει τα πολεοδομικά πρόστιμα αλλά η αρμόδια «υπηρεσία δόμησης» του Δήμου υπακούοντας ως οφείλει στην σχετική Νομοθεσία.
2) Η υπηρεσία του Δήμου κλήθηκε για να «ελέγξει» το κτίριο από άλλη Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης…..και αυτό έκανε «υπακούοντας» στην «εντολή» του Δημοσίου. Μήπως λοιπόν πρέπει να εγκαλέσετε το Υπουργείο Δικαιοσύνης γι΄αυτό και όχι το Δήμαρχο;
3) Αν κατάλαβα καλά μου ζητάτε στην ουσία (και μάλιστα δημόσια) να παρέμβω στην Υπηρεσία του Δήμου (απαιτώντας;) να μη κάνει σωστά και νόμιμα την δουλειά της, δηλαδή απλά να παρανομίσει. Αυτό αγαπητοί μου λέγεται «ωμή παρέμβαση» (συνήθης αριστερή έκφραση) στη νόμιμη και επιβεβλημένη λειτουργία μιας υπηρεσίας η οποία δε πρέπει να κάνει διακρίσεις αλλά να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο το κράτος και τον απλό πολίτη.
Ίσως βέβαια αν ήταν άλλη Κυβέρνηση η αντίδρασή σας να ήταν διαφορετική, αφού τότε θα στηρίζατε την ενέργεια της Υπηρεσίας, και όχι την κρατική εξουσία (με την οποία τώρα ταυτίζεστε). Οι εποχές αλλάζουν θα μου πείτε. Οι συμπεριφορές όμως κρίνονται διαχρονικά.
Φίλοι της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας (ίσως από κακή ή ελλειπή ενημέρωση) αποσιωπάτε το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή χαρακτήρισε το κτήριο «επικίνδυνο» ΤΩΡΑ με την αυτοψία που έκανε μετά το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το κτίριο έφθασε σ΄αυτή την κατάσταση γιατί ο ιδιοκτήτης (ΕΤΑΔ Α.Ε δηλ. το Δημόσιο) ποτέ δεν το συντήρησε. Αν είχε παραχωρηθεί στο Δήμο όταν δεν ήταν χαρακτηρισμένο επικίνδυνο (απαντώ στο ερώτημά σας αν ήξερα ότι ήταν αυθαίρετο) θα το είχαμε νομιμοποιήσει αξιοποιώντας το σχετικό Νόμο- άρα δεν θα ήταν πλέον αυθαίρετο!!
Αντί λοιπόν να καταδικάσετε τον κρατικό αυτό παραλογισμό στην διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας εγκαλείτε το Δήμαρχο, ο οποίος πίεζε το Κράτος να του δώσει την δυνατότητα να σωθεί -προς όφελος του Στειακού πολίτη-η κρατική περιουσία.
Αυτό εσείς το ονομάζετε «ρεβανσισμό» Αριστερή έκφραση!! Αιδώς Αργείοι.
Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω τις απόψεις σας για τους «γνωστούς λόγους» -όπως λέτε- που 20 χρόνια δεν έχω πιάσει κιμωλία. Μάλλον δεν τα μετράτε σωστά…..Ξεκαθαρίζω λοιπόν.
Από 1-1-2007 έως 30-7-2013 που πήρα σύνταξη με 34 χρόνια υπηρεσίας- δηλαδή 6 χρόνια και 7 μήνες, όντας Αντινομάρχης και Δήμαρχος πράγματι δεν ασκούσα εκπαιδευτικό έργο όπως προβλέπεται για όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους από τη σχετική Νομοθεσία που έχουν θέσεις ευθύνης.
Αυτοί είναι οι «γνωστοί λόγοι» που επικαλείστε: Ή μήπως υπαινίσεστε ότι δεν πρέπει οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι να καταλαμβάνουν τέτοιες θέσεις ΑΙΡΕΤΩΝ, δηλ. με την ψήφο του Λαού και όχι «ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ». Άραγε αυτό αποτελεί ΝΈΑ Αριστερή προσέγγιση σε συνταγματικά καταχωρημένα δικαιώματα……
Σε άλλο σημείο επίσης της καταγγελίας σας, λέτε «κλιμάκιο πολιτικού Μηχανικού του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το κτήριο με σκοπό την εκτίμηση επισκευής του. Πληροφοριακά σας λέω λοιπόν ότι αυτό είχε γίνει κατ΄εντολήν της ΕΤΑΔ Α.Ε (δηλ. του κράτους) από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Με την επίσκεψη σας τι θέλετε να αποδείξετε; Μήπως ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν έκανε καλά τη δουλειά της; Τέτοια απαξίωση σε έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους; Εισάγετε νέες και μάλιστα επικίνδυνες λογικές μ΄αυτή την ενέργειά σας. Εκτός και αν τέτοιες παραθεσμικές κινήσεις τυγχάνουν και κομματικής νομιμοποίησης πράγμα που είναι ακόμη χειρότερο.
Όσον αφορά την παραχώρηση του ΚΕΓΕ προς το Δήμο, λέτε ότι «και ας περιφέρονταν κάποιοι στους διαδρόμους της Αντιπροεδρίας και του ΥΠΑΑΝ) με ενέργειες της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η παραχώρησή του.
Αλήθεια αυτό το «κατόπιν ενεργειών μου» που κάποτε καταδικάζατε που πήγε τώρα; Παραδέχεστε λοιπόν ότι ισχύει ακόμη; Και αφού το κράτος λειτουργεί μ΄αυτές τις λογικές, γιατί «ειρωνεύεστε» το Δήμαρχο, την αντιπροεδρία τον κ. Θραψανιώτη- που μαζί περιφερόσαστε στους διαδρόμους στηρίζοντας το αίτημα του Δήμου;
Μπορεί βέβαια να θέλετε να αποδείξετε -απαξιώνοντας θεσμούς- ότι εσείς ΄΄λύνετε και δένετε΄΄ όπως λέει ο λαός μας. Δικό σας εσωτερικό θέμα. Όμως αν έχετε τέτοια δυναμική γιατί δεν επιβάλλετε και την απαραίτητη Νομοθετική ρύθμιση που ομόφωνα Περιφέρεια και Δήμος έχουν ζητήσει για να λυθεί το πρόβλημα του παραλιακού δρόμου;
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.
Και νάστε σίγουροι ότι πρώτος εγώ θα σας ευχαριστήσω ΔΗΜΟΣΙΑ.
Θ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας