Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Απάντηση ΕΑΣ Σητείας σε δημοσίευμα

Προς τους
-    κ. Χατζηνάκη Γιάννη, Δημοτικό Σύμβουλο 
-    κ. Αγγελετόπουλο Δημήτρη Πρόεδρο Τ.Σ. Παλαικάστρου


Αξιότιμε κύριε Χατζηνάκη,
Αξιότιμε κύριε Αγγελετόπουλε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη σχετική αναφορά σας στο Sitia FM – NEA, η οποία αφορά την εταιρεία που έχει ιδρύσει η Ένωση Σητείας.
Και λέω με έκπληξη γιατί, δεν θα περίμενε κανείς  από δημόσια πρόσωπα, όπως εσείς, τα οποία  έχετε αναδειχτεί από την ψήφο κυρίως του αγροτικού πληθυσμού να γίνουν τέτοιου είδους δηλώσεις «κουτσομπολιά» , τα οποία σας παραθέτουμε όπως δημοσιεύτηκαν:


 «1. Είναι αλήθεια ή όχι ότι πίσω από την όλη υπόθεση, πίσω από το νέο Δ.Σ. ευρίσκεται η εταιρεία που αγόρασε την Ένωση Σητείας, ώστε να αποκτήσει τη μοναδικότητα αγοράς της παραγωγής, για να μην υπάρχει ανταγωνίστρια εταιρεία, καθορίζοντας τις τιμές του λαδιού όπως θέλει σαν μοναδικός φορέας αγοράς και προώθησής του, εις βάρος των παραγωγών?»

Για να κάνετε τέτοιες δηλώσεις θα έπρεπε πρώτα να διασταυρώσετε και να επιβεβαιώσετε τις όποιες πληροφορίες καθώς και να γνωρίζετε ότι:
https://www.facebook.com/SitiaNea/

1.   Η Ένωση Σητείας είναι των Συνεταιρισμών και κατ ‘ επέκταση των αγροτών και συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας των τριών και πλέον ετών προκειμένου να παραμείνει η περιουσία της στους μετόχους για το καλό της περιοχής.
2.   Η Ένωση Σητείας έχει ιδρύσει την εταιρεία «ΣΗΤΕΙΑ ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ» με συνεργάτη τη «ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ» στης οποίας το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν τέσσερα μέλη από τους Συνεταιρισμούς Κουτσουρά, Νέας Πραισού, Απιδίων, Παπαγιαννάδων και στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Μαυροματάκης. Όπως καταλαβαίνετε, η εταιρεία διοικείται από ανθρώπους που είναι οι ίδιοι παραγωγοί και εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος ελαιοπαραγωγών. Μάλιστα ο κ. Τσιφετάκης Γιώργος  (Σερέτης) μέλος του Δ.Σ. είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος  του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας.
3.   Η προσπάθεια του Δ.Σ. της Ένωσης, για τους καλοπροαίρετους ήταν και είναι να μην κλείσει η Ένωση, να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες της και να υποστηρίξουμε τα προϊόντα, κυρίως το λάδι και το κρασί, να ρυθμιστούν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις και να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις στους φυσικούς μετόχους που είναι οι αγρότες.
4.   Η υπεραξία του ελαιολάδου και το κέρδος του παραγωγού δεν προέρχεται από την ποσότητα τυποποίησης και μάλιστα με ιδιωτική ετικέτα (φασόν), αλλά από την ποιότητα και ευτυχώς υπάρχει αρκετό ποιοτικό λάδι τόσο για την ΈΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ όσο και για την εταιρεία ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ.
5.   Στην αρχή της ίδρυσης της εταιρείας «ΣΗΤΕΙΑ ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ» ο κ. Μαυροματάκης επικοινώνησε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, τον οποίο σεβόμαστε, Πρόεδρο τότε της εταιρείας ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ και τον ενημέρωσε πως με την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας θα γινόταν μια συζήτηση για την καλύτερη αξιοποίηση και προώθηση του λαδιού. Η ίδια ενημέρωση έγινε και στον νέο Πρόεδρο κ. Λεβαντάκη η οποία θα διεξαχθεί αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι ελάχιστες εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη για την επαναδραστηριοποίηση της Ένωσης.

Θα μπορούσε να γίνει αναφορά σε αρκετά ακόμη τεκμηριωμένα γεγονότα που θα απαντούν στο άτοπο ερώτημα σας.
Όμως ερωτούμε και εμείς με τη σειρά μας: Πως εσείς , εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, έτσι απλά και αβίαστα και με ποιο σκεπτικό κάνατε μια τέτοια δήλωση, η οποία όπως διαπιστώνετε και εσείς οι ίδιοι, δεν δικαιολογείται ούτε σαν κουτσομπολιό, όπως αναφέρατε. Κυρίως δε, πλήττει την Ένωση Σητείας, τον συνεταιριστικό φορέα, που έγινε αγώνας «από κάποιους» να την κλείσουν.

Κύριε Χατζηνάκη , Κύριε Αγγελετόπουλε, εάν  η δήλωση έγινε από άγνοια γεγονότων, αναμένουμε δημόσια τη νέα σας τοποθέτηση και για αποφυγή παρεξηγήσεων αναφερόμαστε μονάχα στο σημείο της συνέντευξης που αφορά την Ένωση Σητείας.                       
Όσον αφορά την εταιρεία ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη των γεγονότων, γιατί μετά την αδρανοποίηση της Ένωσης το πλήγμα εκτός των άλλων αφορά κυρίως το λάδι και ευχόμαστε σύντομα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για το καλό του τόπου μας


Με εκτίμηση
Για την Ένωση Σητείας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Μανώλης Μαυροματάκης


Συνολικες προβολες σελιδας