Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη της Δήμητρας Γαβριηλίδου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

ΣΔΕ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Την περασμένη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στον χώρο του σχολείου και να συνομιλήσουμε με την κ. Δήμητρα Γαβριηλίδου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευομένων μας σε θέματα που αφορούν τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την πόλη μας, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε.
Η κ. Γαβριηλίδου, ανταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμά μας, μας ενημέρωσε για τον σκοπό του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, καθώς και για τις δράσεις που κατά καιρούς υλοποιούνται από το Πρόγραμμα. Στη συνέχεια, συμμετείχαμε όλοι μαζί σε μία διαλογική συζήτηση που αφορούσε στο πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες (αλκοόλ) και παράνομες (ναρκωτικά) ψυχοτρόπες ουσίες, καθώς και στις ενέργειες που μπορούμε να προβούμε, προκειμένου να βοηθήσουμε συμπολίτες μας να αναζητήσουν την κατάλληλη ολοκληρωμένη υποστήριξη, ώστε να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Δήμητρα Γαβριηλίδου για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας, για την υπέροχη και λίαν κατατοπιστική συζήτηση που είχαμε μαζί της και ευχόμαστε άμεσα να πραγματοποιήσουμε μία δεύτερη συνάντηση που αυτήν τη φορά θα αφορά την εφηβική ηλικία και τον ρόλο των γονέων.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

 ΣΔΕ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας