Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εξηγήσεις για τη δακοκτονία από τον γ.γ Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
"Το νομοθετικό πλαίσιο θα αλλάξει και οι όσες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε ότι αφορά το πρόγραμμα της δακοκτονίας, θα επιχειρηθεί να πάψουν να υφίστανται", εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου που βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε ο κ. Αντώνογλου ο πρώτος ψεκασμός σε ότι έχει να κάνει με τα φάρμακα έχει διασφαλιστεί από όσα περίσσεψαν πέρυσι, ενώ κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει ούτε και ως προς τους χρόνους και στους επόμενους ψεκασμούς, επιχειρώντας να καθησυχάσει την αγωνία των παραγωγών, προσθέτοντας ότι κανένα από τα σενάρια περί κινδύνου να χαθεί η παραγωγή ελαιολάδου λόγω δάκου , δεν μπορεί να ευσταθεί, τουλάχιστον σε ότι αφορά την καθυστέρηση στους ψεκασμούς.
Ο κ. Αντώνογλου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ενώ σε ότι έχει να κάνει με το αίτημα να αναλάβουν εξ' ολοκλήρου το πρόγραμμα δακοκτονίας, η απάντηση του μάλλον ήταν διπλωματική, αφού επικέντρωσε στην ούτως ή άλλως συμμετοχή των περιφερειών στη διαδικασία.
Ο κ. Αρναουτάκης επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιφέρεια Κρήτης, διευκρινίζοντας και προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ότι απαιτούνται μικρής κλίμακας έργα που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς.
Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη
Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας