Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες ή θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Και ξαφνικά ενώ θαυμάζαμε και απολαμβάναμε την επιτυχία και την ανοδική πορεία της εταιρείας Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. μιας αμιγώς τοπικής δραστηριότητας με εξαγωγές και εισροή πλούτου στον τόπο μας, με άριστο εργασιακό περιβάλλον σε συνθήκες πρότυπο για πολλές επιχειρήσεις, με συνέργειες και προστιθέμενη αξία στην παραγωγή λαδιού όλης της περιφέρειας, εν μια νυκτί, με ξαφνική τροποποίηση της διοίκησης της εταιρείας όλα αλλάζουν άρδην και βρισκόμαστε θεατές σε ένα πρωτόγνωρο, για επιχειρηματικά δεδομένα, σκηνικό.

α) Με συνοπτικές διαδικασίες στρατιωτικού τύπου αποφασίζεται η απόλυση όλου του προσωπικού, με προφανείς συνέπειες στην οικογενειακή και προσωπική τους ζωή και αφήνεται στην τύχη της η τυποποίηση και διάθεση του ελαιολάδου,  με άμεσο κίνδυνο την αδυναμία εκτέλεσης συμβολαίων και συνέπειες που μάλλον αδυνατούν να συλλάβουν οι σημερινοί διοικούντες την εταιρεία.
β) Διαρρέουν δημοσιεύματα στον τύπο τα οποία, χωρίς στοιχειοθετημένες αποδείξεις και τεκμηρίωση, σπιλώνουν και διασύρουν ανθρώπους, που κανονικά κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται να αναφέρονται στο πρόσωπό τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα απαξίωσης και απομείωσης της εταιρείας, με τις όποιες συνέπειες στην παραπέρα λειτουργία της.
Γεννιέται λοιπόν αυτομάτως το ερώτημα σε όλους μας πως είναι δυνατόν η νέα διοίκηση να σηματοδοτήσει το ξεκίνημά της  με δύο τόσο σημαντικά στρατηγικά λάθη; Υπάρχει περίπτωση να προοδεύσει μια οποιαδήποτε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη χωρίς τα στήριξη και συνδρομή του προσωπικού;
Υπάρχει περίπτωση ευημερίας  και οικονομικής ευρωστίας μέσα από νομικές ή και δικαστικές οδούς;
Ή μήπως τελικά υπάρχουν βαθύτερα αίτια με μεθοδεύσεις και σχέδιο για να περάσει στα χέρια κάποιων που μέχρι τώρα έβρισκαν σαν μεγάλο ανάχωμα τη ζηλευτή πορεία των Βιοκαλλιεργητών Σητείας, στους όποιους σχεδιασμούς τους για πλήρη έλεγχο της διακίνησης ελαιολάδου;
Ή μήπως για άλλους είναι εφαλτήριο κατάληψης θέσης που διακαώς επιθυμούν;
Επειδή η πορεία της BIOSITIA είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής μας και πριν είναι αργά, ο κόσμος περιμένει άμεση άρση του αδιεξόδου και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας και εργασιακής ειρήνης προς όφελος της εταιρείας και εν γένει ολόκληρης της περιοχής.
ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ


Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι ο πρώην Διευθυντής της εταιρείας κ. Αϊβαλιώτης, σαν σοβαρός επιχειρηματίας, θα απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, όχι απαραίτητα δημόσια, τεκμηριωμένα και με αποδείξεις στις όποιες μομφές ή κατηγορίες στο πρόσωπό του.
Για τον Ηγούμενο Φιλόθεο – τον οποίο δεν γνωρίζω αν έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ – πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι με τα έργα και τις ημέρες του, για πολλά χρόνια τώρα, έχει κερδίσει επάξια την αγάπη και εκτίμηση όχι μόνο των συμπολιτών του αλλά και όσων γνωρίζουν τη μέχρι τώρα πορεία του.
Ο σεβασμός και η εκτίμηση δεν εκβιάζονται από καταστάσεις, δεν εξαγοράζονται με χρήματα και προπάντων δεν επιβάλλονται από θέσεις.
Κατακτούνται και κερδίζονται από την καθημερινή παρουσία του καθενός μας στο πέρασμά του από αυτή τη ζωή.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας