Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ακάλυπτες οι μισές σχεδόν βάρδιες του τομέα ΕΚΑΒ Σητείας

http://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2017/06/6.00-%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%91%CE%92-%CE%A3%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3-696x332.jpgΛόγω της έλλειψης προσωπικού μένουν ακάλυπτες οι μισές σχεδόν βάρδιες του τομέα ΕΚΑΒ Σητείας και μένει χωρίς ασθενοφόρο ολόκληρη η επαρχία Σητείας.
Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά όλο το Νομό Λασιθίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα για να διακομιστεί ασθενής για αξονική τομογραφία από το Νοσοκομείο Σητείας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, πήγε στη Σητεία το μοναδικό ασθενοφόρο που είχε βάρδια στον Άγιο Νικόλαο, μετέφερε τον ασθενή με συνοδεία γιατρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια τον άφησε για νοσηλεία στο ΓΝΑΝ, αφού δεν γινόταν να ξαναφύγει για να επιστρέψει τον ασθενή στο Νοσοκομείο Σητείας. Η ιατρός που συνόδευε τον ασθενή επέστρεψε στο Νοσοκομείο Σητείας με ταξί! Η περιοχή του Αγίου Νικολάου έμεινε για περισσότερες από 3 ώρες χωρίς ασθενοφόρο.
https://www.facebook.com/SitiaNea/Αυτή η κατάσταση υφίσταται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και δυστυχώς οι φορείς της Σητείας και του Νομού Λασιθίου δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής το απαραίτητο ενδιαφέρον για το σοβαρό αυτό θέμα.
Από την άλλη, είναι εξοργιστικό να ακούμε συνεχώς τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης να μιλούν συνεχώς για προσλήψεις, τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στο σύστημα υγείας συνεχώς χειροτερεύει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Νοσηλευτής
Μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας