Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πολλά τα ανείσπρακτα μισθώματα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας. Διαδικαστικά ήταν κυρίως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης για διάφορες δαπάνες και η  ψήφιση πιστώσεων, η συγκρότηση επιτροπών και η παραχώρηση χώρου χερσαίας ζώνης του λιμένα για το τρέχον έτος.

Ωστόσο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση τόσο κατά την έναρξη της συνεδρίασης όσο και μετά την λήξη αυτής, η οποία εστιάστηκε στο θέμα της μη καταβολής των προβλεπόμενων μισθωμάτων για την χρήση χώρων στην χερσαία ζώνη, έως 31/12/16.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θόδωρος Πετρουλάκης αναφέρθηκε στο έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας στις 19/5/17, το οποίο εστιάζει στα προβλήματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2017. Σύμφωνα με αυτό, βάσει του κωδικού αριθμού που αφορά εισπρακτέα υπόλοιπα μέχρι 31/12/16, τις απλήρωτες υποχρεώσεις από μισθώματα της χερσαίας ζώνης για την χρήση χώρων, αφορούν το ποσό των 182.000 ευρώ.
Ο κ. Πετρουλάκης πρόσθεσε ότι θα σταλεί λίστα οφειλετών στη Λιμενική Αρχή για τις περαιτέρω ενέργειες όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Στην συνεδρίαση παρίστατο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας Μανώλης Αγγελάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ σημαντικό και έχει τρεις διαστάσεις δεδομένου ότι αυτήν την στιγμή υπάρχουν επαγγελματίες που εξοφλούν και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, επαγγελματίες μπαταξήδες που δεν πληρώνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματιών που αδυνατούν – πολύ πάνω από το 50% – που αδυνατούν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας