Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πανηγύρια στα χωριά της Σητείας

Ξακουστά τα πανηγύρια των Σητειακών χωριών. Μια ευκαιρία να πιούμε «μια», να σμίξουν οι παρέες και οι φίλοι, να ζήσουν οι επισκέπτες μοναδικές στιγμές και εμπειρίες που ποτέ δεν θα ξεχάσουν. Τα πανηγύρια των χωριών της Σητείας μοιάζουν σαν να μην έχουν χάσει τίποτα από την «αίγλη» του παρελθόντος.
Παραμένουν το ίδιο αυθεντικά, ζωντανά, γεμάτα από την ψυχή του Σητειακού και το γνήσιο «έρωτα’’ του για την παράδοση. Ο παλμός, το κέφι, το μεράκι, τα παραδοσιακά μεζεδάκια, κατατάσσουν τα πανηγύρια των χωριών του τόπου μας, στα πιο αυθεντικά και αγαπητά της Κρήτης. Σας περιμένουμε!!!
Στο πρόγραμμα μπορεί να υπάρχουν αλλαγές που θα ανακοινώνονται στη σελίδα των διρογανωτών.

  • Σάββατο 24 Ιουνίου «Γιορτή κλύδωνα στο Τριόδι Λάστρου» Ώρα : 19:00
  • Πέμπτη 20 Ιουλίου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών‘’ ‘Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών σας προσκαλεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στο καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία.
Θα διασκεδάσουμε με τους καλλιτέχνες : Βασίλη Σταυρακάκη (μαντολίνο-τραγούδι), Στέλιο Πετράκη(λύρα) , Αντώνη Σταυρακάκη (λαούτο-μαντολίνο-τραγούδι) , Γιώργο Σταυρακάκη (λαούτο-τραγούδι), Χαράλαμπο Παρασκάκη ( ασκομαντούρα-κρουστά).
Η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 15€ και περιλαμβάνει πλήρες μενού.Είσοδος δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών. Σας περιμένουμε για να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά με πολύ κέφι και χορό!
  • Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί στην Γιορτή Νερού ,την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στις 19:30 στη πηγή της Ζάκρου . Προσφέρονται πλούσιοι παραδοσιακοί μεζέδες , ρακί και κρασί όλα από Ζακρίτες παραγωγούς . Θα μας κρατήσουν συντροφιά ο Μπάμπης Τσακιρίδης ,η Χαρά Τυμπακιανάκη και το συγκρότημα τους . Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας . ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  • Τρίτη 25 Ιουλίου ‘’Προοδευτικός Σύλλογος Βορρί’’ Σας καλούμε στην εκδήλωση που προγραμματίζει ο Προοδευτικός Σύλλογος Βορρί για το εφετινό καλοκαίρι 2017. Πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη. Είσοδος 13 € με πλήρες μενού και φαγητό στον ξυλόφουρνο. Ώρα έναρξης 20:30

  • Τρίτη 25 Ιουλίου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου ΄΄ΟΙ ΤΟΥΡΤΟΥΛΟΙ΄΄ σας προσκαλεί στη ετήσια χοροεσπερίδα την Τρίτη 25/7 στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη.
Τιμή εισόδου 13 ευρώ με πλήρες μενού( Μεζεδάκια ατομικά σαλάτα ανά τέσσερα άτομα, ψητό στο ξυλόφουρνο και φρούτο) και δωρεάν ρακί. Ώρα έναρξης:21:00

  • Τετάρτη 26 Ιουλίου. ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου’’ Γιορτή Αγίας Παρασκεύης. O Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου σας προσκαλεί και φέτος στις 26 Ιουλίου 2017 & ώρα 21:00 μμ (Ετήσια Εκδήλωση-ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής) στο καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι στο Πάρκο Ηρώων Σκαλιωτών. Θα μας διασκεδάσει το κρητικό συγκρότημα των Νίκου & Γιώργου Στρατάκη. Πλήρες μενού. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου
  • Παρασκευή 28 Ιουλίου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει την καθιερωμένη «γιορτή καλαμποκιού»

Παρασκευή 28/07 στο γήπεδο του Πισκοκεφάλου με το συγκρότημα του Μιχάλη Καλλέργη και Βασίλη Σταυρακάκη.
ΕΙΣΟΔΟΣ : 15 ΕΥΡΩ με πλήρες μενού και άφθονη ρακί…

  • Παρασκευή 28 Ιουλίου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση του. Λύρα θα παίζει ο Ιάκωβος Πατεράκης και στο λαούτο θα τον συνοδεύει ο Γιώργος Μανωλακης, Είσοδος : 5 ευρώ!!


  • Σάββατο 5 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής ‘’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής «Ο ΜΠΕΜΠΟΝΑΣ» σας προσκαλεί και φέτος στο παραδοσιακό πανηγύρι της μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το Σάββατο 05/08/2017 στις 9 μ.μ. στην πλατεία του χωρίου. Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα των Βασίλη Σταυρακάκη και Στέλιου Πετράκη.

  • Σάββατο 5 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής σας προσκαλεί για 6η συνεχή χρονιά στα «ΤΣΙΚΑΛΟΜΑΓΕΡΕΜΑΤΑ 2017» , το Σάββατο 5 Αυγούστου, με κυρίως θέμα «ΧΟΧΛΙΟΥΣ». Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα διασκεδάσουμε με το συγκρότημα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη. Δωρεάν Συμμετοχή – Είσοδος ελεύθερη Ώρα έναρξης: 9:00μ.μ.

  • Σάββατο 5 Αυγούστου ‘’ Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου’’ Στις 05/08/2017 ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου στο σχολείο του Καρυδίου όπου θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Κακουδάκη και Μιχάλη Πετσάκη και θα χορέψει η σχολή χορού Δημήτρη Καπαράκη ! Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 13€ για τους ενήλικες και 8€ για τα παιδιά ! Το μενού θα περιλαμβάνει ατομικό πιάτο με μεζέδες , ξύγαλο ,σαλάτα ,ψητό ή γεμιστά γι’ αυτούς που νηστεύουν, φρούτα εποχής καθώς και απεριόριστη ρακί και κρασί (Πλήρες μενού) !
  • Κυριακή 6 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας καλεί στο πανηγύρι του Αφέντη Χριστού την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 , στις 9:30 στον προαύλιο χώρο του πολύκεντρου Ζάκρου . Μενού πλήρες με πλούσιους μεζέδες , ψητά και ψάρι στον ξυλόφουρνο ,ρακί και κρασί δωρεάν . Παρέα θα μας κρατήσει το συγκρότημα των Γιώργο Φασουλά, Κώστα Καλλέργη και Γιώργο Βρέντζο . ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 15 ΕΥΡΩ , ΠΑΙΔΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ
  • Σάββατο 12 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού σας προσκαλεί στο ετήσιο πανηγύρι του, που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στον Άγιο Σπυρίδωνα (Κανένε) το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 με το Κρητικό Συγκρότημα του Μανόλη Στεφανάκη Τιμή εσόδου: 15 ευρώ Προπώληση: 13 ευρώ Με πλήρες μενού (ατομικό πιάτο με παραδοσιακά μεζεδάκια, ψητό στο φούρνο σαλάτα, φρούτο και νηστίσιμο μενού. (Πάρκινγκ δίπλα στο χώρο της Εκδήλωσης)

  • Κυριακή 13 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδίων’’ Σας προσκαλούμε στα Αχλάδια 13-8-2017, στην γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου, με τον λυράρη Μιχάλη Καζαμία. Τιμή 15€ με πλήρες μενού.
  • Τρίτη 15 Αυγούστου Σας προσκαλούμε στο παραδοσιακό πανηγύρι (με παραδοσιακή μουσική και χορούς, έκθεση τοπικών προϊόντων, ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση βιβλίων) που διοργανώνουμε στις 15 Αυγούστου 2017 ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Κάτω Βρύση Παρασπορίου. Θα μας διασκεδάσουν το συγκρότημα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη, Παρασποριανοί και άλλοι ντόπιοι μουσικοί. Είσοδος 10 € (περιλαμβάνει πλήρες μενού και ρακή). Παιδιά έως 6 ετών ΔΩΡΕΑΝ.
  • Τρίτη 15 Αυγούστου Σας προσκαλούμε την Τρίτη 15 Αυγούστου στο « Παραδοσιακό Πανηγύρι της Λάστρου»
Κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα με τον Βαγγέλη Βαρδάκη και τον Κωστή Αβυσσινό. Είσοδος 5 Ευρώ Ώρα : 21:00 στον Καραβά Λάστρου .
  • Τρίτη 15 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής’’ 15 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής σας προσκαλεί στο καθιερωμένο πανηγύρι, ανήμερα της Παναγίας, όπου θα διασκεδάσουμε με το συγκρότημα των Δημήτρη Μπετίνη και Χρήστο Στιβακτάκη. Είσοδος: 5€ Ώρα έναρξης: 9:00μ.μ.
  • Τρίτη 15 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτάνου’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτάνου σας προσκαλεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017. Αναβίωση πατροπαράδοτου πανηγυριού στη Σίτανο. Παραδοσιακοί μεζέδες από τις γυναίκες του χωριού. Ψητά στους ξυλόφουρνους του Συλλόγου. Διασκέδαση μέχρι το πρωί με το συγκρότημα του μοναδικού ντόπιου καλλιτέχνη Στέλιου Πετράκη.
  • Τρίτη 15 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων σας προσκαλεί στο Παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνει. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Στεφανάκη Τριαντάφυλλου . Γενική είσοδος με πλήρη μενού 13 €
  • Τετάρτη 16 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου’’ O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου »ΟΙ ΤΟΥΡΤΟΥΛΟΙ΄΄ σας προσκαλεί στη γιορτή ψωμιού την Τετάρτη 16/8 στη Φλέγα.
Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ντίνου Γαλετάκη. Τιμή εισόδου 5 ευρώ στο οποίο δίνετε 1 καραφάκι κέρασμα ανά 4 άτομα καθώς και ντάκος με ντομάτα, κομμάτα και ξύγαλο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν σουβλάκια τηγανητές πατάτες, ξύγαλο, χωριάτικη σαλάτα, μπύρες ,αναψυκτικά. Θα υπάρχει προς πώληση παξιμάδι ζυμωτό σε σακούλες. Ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι.


  • Τρίτη 29 Αυγούστου ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου’’ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου σας προσκαλεί στη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ( Γιορτή Αϊ Γιάννη) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 μ.μ στο Πάρκο Ηρώων Σκαλιωτών ή στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Θα μας διασκεδάσει το παραδοσιακό συγκρότημα του Δημήτρη Μπετίνη . Πλήρες Μενού. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ζήρου.
Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας