Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Προώθηση των προϊόντων του νομού Λασιθίου στον αγρο-διατροφικό τομέα

Το Επιμελητήριο Λασιθίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σε cluster ελαιολάδου, των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου του νομού Λασιθίου, στα πλαίσια του Έργου Go Brand (Interreg Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020):

Καλούνται οι τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κλαδικό cluster  στα πλαίσια του Έργου Go Brand στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Λασιθίου, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αποστέλλοντας την αίτηση συμμετοχής στο douloufakis@epimlas.gr έως και την 16 Ιουνίου 2017 (περισσότερες πληροφορίες στο 28410 22231, κ. Δουλουφάκη).
Βασικός στόχος και επιδίωξη του έργου Go Brand είναι η προώθηση και ανάδειξη του brand name των προϊόντων στο νομό Λασιθίου και ειδικότερα στον αγρο-διατροφικό τομέα.
Τούτο θα επιτευχθεί  μέσω της δημιουργίας clusters Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, (πχ cluster τοπικών παραδοσιακών τροφίμων  & cluster τοπικών ποτών) σε τομείς που συμπίπτουν με τις προτεραιότητες της έξυπνης εξειδίκευσης ανά συμμετέχουσα περιφέρεια.
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση ενός cluster εταιρειών στον κλάδο των τροφίμων και ποτών απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής μιας Μικρομεσαίας Επιχείρησης αποτελεί να είναι πιστοποιημένη με κάποιο αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης (πχ HACCP  ή ISO) ή να δεσμευτεί ότι θα πιστοποιήσει τα προϊόντα της κατά την διάρκεια υλοποίησης του παρόντος έργου. Η συμμετοχή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα clusters θα είναι δωρεάν.
Οφέλη συμμετέχουσας επιχείρησης σε κλαδικό cluster:
Με την επιλογή και οριστικοποίηση των κλαδικών clusters ανά περιοχή στο πλαίσιο του έργου Go_Brand θα υλοποιηθούν μελέτες branding (κλαδικές μελέτες προώθησης-ενίσχυσης του brand name των επιλεγμένων προϊόντων), θα εκπονηθούν κλαδικά εταιρικά videos, προβλέπεται  συμμετοχή σε κλαδική έκθεση του εξωτερικού και επιχειρηματική αποστολή σε πόλη της ΕΕ.
Προβλέπονται τέλος, δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων της κάθε μελέτης ανά περιοχή ενώ με την ολοκλήρωση των μελετών θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα γραφεία ενημέρωσης στην περιοχή του κάθε δικαιούχου του Έργου (Λασίθι, Κύπρο, Δωδεκάνησα, Χίο, Κυκλάδες), όπου θα προβάλλονται και θα δίδονται πληροφορίες για τις κλαδικές μελέτες αλλά και την επιχειρηματικότητα γενικότερα στην διασυνοριακή περιοχή και στο εξωτερικό.
Ολόκληρο το ενημερωτικό έγγραφο καθώς και η αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: http://wp.me/p3gJYS-79J

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας