Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασἰου στο Γεωπάρκο Σητεἰας



http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2017/06/photo2.pngΦέτος οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ο Γυμνασίου Σητείας επέλεξαν τα σπήλαια  ως αντικείμενο της έρευνάς τους .

Ενημερώθηκαν από το Βαγγέλη Περράκη σχετικά με το Γεωπάρκο και  από το Γιάννη Δασκαλάκη, εκπρόσωπο του σπηλαιολογικού ομίλου Κρήτης (ΣΠΟΚ), για τον κόσμο των  σπηλαίων. Στη συνέχεια, δούλεψαν με μεράκι και ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το θέμα κάνοντας εργασίες και δημιουργώντας αφίσες.
Επισκέφτηκαν ακόμα, το σπήλαιο Σφεντόνη στα Ζωνιανά  στα πλαίσια της εκδρομής τους στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ανωγείων.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με μια επίσκεψη στο Γεωπάρκο Σητείας. Εκεί, τους υποδέχτηκε ο κύριος Βαγγέλης Περράκης που τους ενημέρωσε σχετικά με το Γεωπάρκο και τους ξενάγησε στην γεωδιαδρομή Ε5. Επίσης, επισκέφτηκαν το σπήλαιο "Κάτω Περιστερά" με τη καθοδήγηση του Γιάννη Δασκαλάκη και του Παύλου Καπετανάκη. Φόρεσαν, λοιπόν, τα κράνη του φυσιολατρικού συλλόγου, ενεργοποίησαν τον ενσωματωμένο φωτισμό  και εισχώρησαν  με την προσεχτική βοήθεια των δύο ανδρών στο έγκατα της γης. Θαύμασαν την ομορφιά του σπηλαίου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο  δημιουργίας του, για τα πετρώματα και για τη ζωή μέσα σε αυτό καθώς και για την ανάγκη προστασίας του. Τέλος, γεύτηκαν το σκοτάδι και τους ήχους του σπηλαίου με κλειστό φωτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά για αυτή την αξέχαστη βιωματική εμπειρία τον κ. Γιάννη Δασκαλάκη, τον κ. Παύλο Καπετανάκη και τον κ. Βαγγέλη Περράκη που έκαναν αυτή την επίσκεψη δυνατή.

Οι καθηγητές του προγράμματος
Ανδρέας Ακουμνιανάκης
Μαίρη Τρυποσκούφη
Άντζελα Χαννς 
 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2017/06/photo3.png

 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2017/06/photo1.png

Συνολικες προβολες σελιδας