Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κρήτη (video)

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΙΔΙΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΞεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη των πρώτων προσφύγων στο νησί, με τις δύο πρώτες οικογένειες να καταφθάνουν το επόμενο 10ημερο στο Ηράκλειο.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, η άφιξη των προσφύγων θα γίνεται σταδιακά, ενώ τις επόμενες μέρες υπάρξει εικόνα γύρω από το προφίλ των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στο νησί.
"Αγκάθι" ωστόσο παραμένει η μη λειτουργία γραφείου Ασύλου στο Ηράκλειο, λόγω των εμπλοκών που υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση του, διαδικασία στην οποία καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση, όπως παραδέχονται οι αρμόδιοι φορείς.
Όπως έχει γίνει γνωστό, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν 125 κατοικίες σε όλη την Κρήτη προκειμένου να φιλοξενηθούν έως και 750 πρόσφυγες, ενώ στις δομές που θα λειτουργήσουν θα απασχοληθούν περίπου 50 άτομα.


Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί τα πρώτα 50 συμφωνητικά για τη μίσθωση κατοικιών στην Κρήτη, εκ των οποίων τα 32 αφορούν διαμερίσματα στο Ηράκλειο ενώ σε ότι αφορά στις προσλήψεις, αυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε Ηράκλειο και Χανιά.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας