Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κρήτη: Σάλος από την απόσπαση γιατρού

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΗ απόφαση της ΥΠΕ Κρήτης, να αποσπάσει στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, Ιεραπετρίτισσα γενική ιατρό, που έκανε υπηρεσίες τα δύο τελευταία χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ζητώντας τρίμηνες αποσπάσεις
από το Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου όπου ανήκει, ξεσηκώνει για μια ακόμη φορά τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την τοπική κοινωνία που συνεχίζει να αγωνίζεται για την κάλυψη των κενών που παραμένουν σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, 0 κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης (καρδιολόγος), θεωρεί ότι πίσω από αυτή τη μετακίνηση της συναδέλφου του κρύβεται η διοικήτρια των συνδεδεμένων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου κ. Μαρία Σπινθούρη.
Φωτιές άναψε στην Ιεράπετρα η μετακίνηση γενικού γιατρού από το υποστελεχωμένο νοσοκομείο της πόλης στον Άγιο Νικόλαο.
«Έδιωξαν γιατρό από το Νοσοκομείο μας, επειδή δεν είχαν να του πληρώσουν εφημερίες. Αυτή είναι η Διοίκηση των Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου. Από την άλλη μας λένε ότι περιμένουμε 4 γιατρούς που απλά δεν έρχονται. Αύριο θα λένε πάλι ότι εμείς κάνουμε φασαρίες και κινητοποιήσεις και δεν έρχεται παθολόγος. Τι κρύβει η κ. Σπινθούρη; Η ευθύνη για όλα όσα περνάει ο κόσμος της Ιεράπετρας είναι αποκλειστικά ευθύνη της σάπιας ενιαίας διοίκησης των Νοσοκομείων, που απλά εξυπηρετεί τις τσέπες της και τίποτα άλλο. Ας αντιδράσει πια ο κόσμος της Ιεράπετρας πριν είναι πολύ αργά», ζητάει ο κ. Τσικαλουδάκης.
Ζητήσαμε από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας να μας διευκρινίσει τι έχει συμβεί και ποιες είναι οι ευθύνες της κ. Σπινθούρη.
«Ούτε εγώ ούτε η κ. Σπινθούρη έχουμε ευθύνη για τη μετακίνηση της κ. Αθηνάς Χριστοφιδέλη, η οποία κάθε τρείς μήνες, έπαιρνε έγκριση για απόσπαση στην Ιεράπετρα από την Αγία Βαρβάρα. Για την τελευταία της απόσπαση ερωτηθήκαμε εγγράφως από τον υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Στέλιο Δημητρακόπουλο, αν για λόγους άλλων αναγκών, θα μπορούσε να μην εγκρίνει μια νέα τρίμηνη απόσπαση της ιατρού στην Ιεράπετρα. Έθεσα το θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπου αποφασίστηκε επειδή περιμένουμε την πρόσληψη μόνιμης γενικής ιατρού σύντομα, η οποία θα κάνει ότι και η κ. Χριστοφιδέλη, και επειδή έχουν γίνει περικοπές των εφημεριών, να προτιμήσουμε τη μόνιμη ιατρό.
Ήδη έχουμε υποδεχτεί το νέο αναισθησιολόγο που ανέλαβε υπηρεσία και περιμένουμε να μας έρθουν ακόμη, ένας καρδιολόγος, ένας χειρούργος, και ένας μικροβιολόγος, εκτός από την γενική ιατρό που την ξέρουμε», μας είπε ο κ. Γιώργος Αρακαδάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην μετακίνηση της κ. Χριστοφιδέλη, μέτρησε η άποψη της Επιστημονικής Επιτροπής και όχι της διοίκησης.
«H κ. Σπινθούρη εκτός από όλα αυτά, μας βάζει και σε νέες περιπέτειες. Αδικαιολόγητη, σύμφωνα με την ΥΠΕ, είναι, και η περικοπή των εφημεριών των καρδιολόγων του Νοσοκομείου μας, αντί να τους αναγνωριστούν οι εθελοντικές εφημερίες που κάνουν και ενώ τους πιέζουν συνεχώς για κάλυψη της παθολογικής κλινικής. Η ξεφτίλα της διοίκησης δεν γνωρίζει όρια πλέον, ενώ ο υπουργός κάνει δήθεν εξυγίανση της Υγείας. Φυσικά αν εξοντώσει εμάς τους γιατρούς η κ. Σπινθούρη και ο υπουργός, θα το θεωρούν εξυγίανση της Υγείας.
Η εκτίμηση της κατάστασης και η χρησιμότητα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, είναι πια στα χέρια των πολιτών της», συνεχίζει το δριμύ κατηγορώ κατά της διοικήτριας, ιδιαίτερα φορτισμένος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης (καρδιολόγος).

Βολές και από τον δήμαρχο Ιεράπετρας  
Τους προβληματισμούς του και την αντίθεση του για την μετακίνηση της ιατρού από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας εκφράζει και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, σε επιστολή του που έχει αποδέκτη την κ. Σπινθούρη.
«Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η απόφαση μετακίνησης ιατρού πλήττει για μια ακόμη φορά τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, όταν αυτοί μάλιστα έχουν δώσει συνεχείς αγώνες, διεκδικώντας τη σωστή στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
»Πώς είναι δυνατόν να προτείνεται η μετακίνηση γιατρών από ένα Νοσοκομείο που έχει ανάγκη από γιατρούς;
»Πώς είναι δυνατόν να απομακρύνετε κ. Σπινθούρη ιεραπετρίτες γιατρούς, που στελεχώνουν το Νοσοκομείο, όταν γνωρίζετε πολύ καλά τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην έλευση γιατρών από άλλες περιοχές της χώρας;
»Πώς είναι δυνατόν να απομακρύνετε γιατρούς από το Κέντρο Υγείας, δημιουργώντας ενδεχόμενα προβλήματα ακόμα και στη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων;
»Για ποια ενίσχυση του Νοσοκομείου κάνετε λόγο, όταν η Παθολογική Κλινική, η πλέον νευραλγική κλινική, εξακολουθεί να μη λειτουργεί σωστά και παραμένει κλειστή για αρκετές ημέρες τον μήνα;
»Επιτακτικό αίτημα μας είναι, να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση η διαδικασία μετακίνησης της ιατρού από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
»Ζητούμε την παραμονή της εν λόγω ιατρού, όπως επίσης και την αναστολή κάθε ενδεχόμενης μετακίνησης.
»Η πρόσβαση στην υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό που κανένας δεν έχει δικαίωμα για κανένα λόγο και με καμία απόφαση να μας στερήσει! Η Ιεράπετρα, όπως και κάθε πόλη, έχει δικαίωμα να διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Νοσοκομείο», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας