Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή  μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.

Ανήμερα της πανηγύρεως τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε την ανάγκη να παραμένομε πιστοί μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και να ζούμε εν τω κόσμω, χαίροντας την κτίστη ως δώρο και δημιουργία του Θεού για τον άνθρωπο, χωρίς να παρασυρόμαστε και να μένομε προσκολλημένοι στα γήινα, αλλά να  έχομε στραμμένο το βλέμμα μας στον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι, παραμένοντας πιστοί στην διαβεβαίωση του Αναληφθέντος Κυρίου ότι αυτός είναι ο Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου και ότι «εγώ ειμί μεθ᾽ υμών πάσας τας ημέρας της ζωής υμών, έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν».
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο Γεώργιο π. Εμμ. Χατζάκη, φιλόλογο καθηγητή, ως ευαρέσκεια και αναγνώριση  για τα 31 πλέον ευδόκιμα έτη ιερατικής διακονίας του στην Τοπική μας Εκκλησία και την Ενορία Μακρύ Γιαλού. «Σήμερα η Τοπική μας Εκκλησία χαίρεται και δια του Επισκόπου της αναγνωρίζει την μακρά, άοκνη, ταπεινή, αλλά ουσιαστική και διακονία σου σε μία νευραλγική Ενορία της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, την Ενορία Μακρύ Γιαλού και σου απονέμει το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Συνέχισε να εργάζεσαι στον αμπελώνα του Κυρίου μας με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ταπείνωση και την ίδια αυταπάρνηση, κοντά στους ανθρώπους που σου εμπιστεύθηκε ο Θεός, κοντά στα προβλήματά τους, κοντά στα νέα παιδιά στο Σχολείο, και Εκείνος θα σε ενισχύει και θα σε κατευθύνει εις παν έργον αγαθόν και ευάρεστον», τόνισε ο Σεβ. και όλοι αναφώνησαν ομοθυμαδόν το «Άξιος».
Ο π. Γεώργιος Χατζάκης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης λάμπρυνε την πανήγυρη του Ι. Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου και για την απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου, και ζήτησε τις θεοπειθείς ευχές του για να παραμείνει ένας ταπεινός και ακαταπόνητος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου.
Στην πανήγυρη του ναού, που έλαβε μέρος ο Αιδεσ/τος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστών της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιοδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας