Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες παραμένουν οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ

Απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες παραμένουν οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ χωρίς, όπως επισημαίνεται, μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του θεσμού στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο Δήμο Σητείας οι Ανταποκριτές είναι 13 και σε σχετική επιστολή τους δεν κρύβουν την αγανάκτηση και τον προβληματισμό τους για τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συγκέντρωσης αποφάσισαν την αποχή από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της γενικότερης αποχής των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. που έχει προκηρύξει από τον Μάρτιο η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.
Παράλληλα οι Ανταποκριτές του Δήμου Σητείας ενημέρωσαν για την κατάσταση και την απόφασή τους με επιστολή τον Δήμαρχο Σητείας. Ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης έφερε το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και το σώμα εξέφρασε την στήριξή του ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με νεότερη, άτυπη πληροφόρηση το δίμηνο του 2016 αναμένεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για άμεσα. Το συμπέρασμα προκύπτει και κατόπιν τηλεφωνικών συνομιλιών του Δημάρχου Σητείας με τον κ. Μπακαλέξη και σχετική προφορική δήλωση του αρμοδίου του Ε.Φ.Κ.Α.
«Αυτή όμως είναι προφορική ενημέρωση. Ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα συνολικά και η σχέση εργασίας γενικότερα των Ανταποκριτών Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο του Ε.Φ.Κ.Α.», κατέληξε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας