Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Συνεχίζεται το σίριαλ του παραλιακού δρόμου Σητείας

Συνεχίζεται το σίριαλ του παραλιακού δρόμου! Το τελευταίο επεισόδιο δυστυχώς δεν είναι για την περιοχή της Σητείας ευχάριστο, αλλά μάλλον δραματικό.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιώργος Ζερβάκης με πρόσφατη επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων ζητούσε την επίσπευση των εργασιών και την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της ασφάλειας των διερχομένων στην συγκεκριμένη περιοχή. Ανέφερε πως «κατόπιν ενημέρωσης από την κ. Πετράκη, υπάρχει δυστυχώς δυσμενής εξέλιξη στο θέμα της χρηματοδότησης. Δηλαδή για την χρηματοδότηση των 24.000 €, που είχε προηγηθεί, όταν έγιναν οι εργασίες επισκευής στη γέφυρα στη διάρκεια του χειμώνα, δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση, διότι υπάρχει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ένα πρόβλημα σε σχέση με την εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, και η επόμενη χρηματοδότηση, των 140.000, που αφορά το μεγάλο έργο που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα, θα αποκαθιστούσε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια στο συγκεκριμένο σημείο, είναι στον αέρα.
Δυστυχώς φαίνεται να μην υπάρχει λύση. Όπως εξελίσσεται το θέμα, θα χρονίσει, θα περιμένουμε νομοθετική ρύθμιση, θα έρθει πάλι ο χειμώνας, η κατάσταση θα δυσκολέψει. Θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έπρεπε το θέμα να είχε λυθεί», τόνισε ο κ. Ζερβάκης.
Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη σε τηλεφωνική επικοινωνία εξήγησε ότι «το μικρό έργο των 24.000 € παραπέμπεται από την Αποκεντρωμένη στην Επιτροπή του άρθρου 18, με κάποιες παρατηρήσεις που αφορούν μεταξύ άλλων, την νομοθεσία αιγιαλού και παραλίας. Ως εκ τούτου αναμένεται το ίδιο να συμβεί και για το έργο των 140.000 €, που ακολουθεί.
Η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους ανεξάρτητων φορέων, νομικούς και θα εξετάσει το ζήτημα. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμούν ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα προχωρήσει η διαδικασία για το έργο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας